17. huhtikuuta 2010

Mitä valitset?

Cebicin keittiöstä bongasin tällaisen kyselyn ja ajattelinpa laittaa sen omaan blogiini myös! Mitä sinä valitset?

Minkä merkin / maun valitset yleensä

1..leivästä?
2..jugurtista?
3..juustosta?
4..levitteestä?
5..ketsupista?
6..tonnikalasta?
7..kekseistä?
8..näkkileivästä?
9..hernekeitosta?
10.. makarooneista?
11.. karkeista?

1. Ruispaloja yleensä ja muksuille jotan pehmeämpää. Avainsanoina leivän valitsemisessa on ruisleivässä lisäaineiden vähyys ja rukiin määärä ja vaaleassa leivässä ensisijaisesti kuitupitoisuus. Porokylän leipomon leipää ostan silloin kuin tekee mieli ihan oikeaa ruisleipää. Myös Leppäsen leipomon leipä maistuu (ruisleivän ruispitoisuus on heillä yli 90%) ja myymälä löytyy ihan tuosta nurkilta. Herkkuhetkiin ostetaan joskus myös oikein kovaa ja sitkeää jälkiuunileipää.

2. Itse en syö jogurttia juuri lainkaan. Lapsille ostan rainbown maustamatonta jogurttia (siksi kun se on sokeroimatonta ja halvinta maustamattomista). He syövät sitä sitten hillon kera (toki siinä on sokeria, mutta kotitekoisessa hillossa ei ole kuitenkaan lisäaineita). Karppausaikana söin ite turkkilaista jogurttia ja sitä käyttäisin nykyäänkin ruuanlaitossa jos sitä vaan saisi pienemmissä pikareissa. Bulgarian jogurttia ostan ruuanlaittoon.

3. Arkijuustoa leivän päälle. Täysrasvaista ensinnäkin hinnan takia ja myös maun vuoksi. Kevytjuustot vaan ei oo mistään kotoisin. Kermajuusto ois kaikkein parasta jos suulta kysyttäisiin! Ruuanlaitossa meillä käytetään paljon aurajuustoa (täysrasvaista sekin). Myös mozzarellaraasteeseen olen nyt viimeaikoina kovasti tykästynyt, samoin cheddariin ja parmesaaniin. Kullekin juustolle on paikkansa! Gouda maistuu juustotarjottimella!

4. Sininen rainbown margariini. Margariini on asia joka kovasti mietityttää. En nyt halua sitä tässä sen enempää pohtia koska en oikein tiedä mitä mieltä asiasta loppujen lopuksi olen. Suu sanoo että käytä voita, oma pää sanoo että oivariinia, neuvola sanoo että lapsille kasvimargariinia ja kukkaro sanoo että rainbowta. Näillä mennään. Niin, ja laktoosittoman valitsen siksi että vaikka itse käytämme tavallisia tuotteita niin tuttavissa on paljon hyvä- ja laktoosittomien tuotteiden käyttäjiä. Onpahan aina kaikille sopiva rasva jos tarvii yllättäen vaikka leipoa jotain. Itse kuitenkin käytän leivonnassa aina voita.

5. Heinzin luomu. Aikaisemmin käytettiin halvinta, sit siirryttiin heinziin (koska se on lisäaineetonta) ja nyt sit vaihdoin luomuun (kun ei siinä nyt tavalliseen heinziin oon kauheen isoa hintaeroa). Lapsiperheessä ketsuppia kyllä kuluu, vaikka itse en sitä juurikaan käytä.

6. Rainbown tonnikalapaloja öljyssä. Veteen säilötyt ei maistu miltään ja hiutaleet on melkoista mössöä

7. Kaurakeksit on parhaita! Leivontaan tavallisia ja herkutteluun täytettyjä. Doris-keksit on kans hyviä. Keksejä ostan vaan vieraita varten joskus. Muksut syö keksejä mielellään ja mieluummin tehdään sit niitä itse (eli ei lisäaineita!)

8. Koulunäkkiä yleensä, joskus pientä pyöreetä. Seesaminäkkäristä tykkäs muksutki. Porukoilla oli jotain ihanaa paksua ja kovaa näkkäriä (ruotsalaista?). S-marketistaki sitä saa, mutta oon valinnu hinnan perusteella. Sama hapankorpuissa: oululainen on parasta, mutta rainbowta ostan. Hapankorppua meillä tykkää kaikki syödä!

9. Hernekeittoa vain äärimmäisessä hädässä! Itse en ole hernekeittoa vieläkä tehny - luulen että ei sitä muut söis kuin mie ite...

10. Munapasta on parasta ja nauhapasta on toisiks parasta. Fettuccine ja tagliatelle ja spaghetti! Ja valkoinen pasta on miun suosikki mutta koitan välillä ostaa tummaaki ihan terveellisyyden nimissä!

11. Karkkia ostan tosi harvoin. Parhaita on varmaan salmiakkipantterit ja Fazerin super-salmiakit. Salmiakki ylipäätään! Ja ne vaaleanpunaiset ufo-karkit. Makeanhimoon ostan mieluummin pienen suklaapatukan: milky wayn tai kinderin countryn

1 kommentti:

  1. Hihhih, muistan kun sie söit usein noita pinkkejä ufoja sählyssä! :) Sitä partaäijä-jogurttia muuten myydään myös 500g purnukoissa, just passeli koko myös mulle se, se iso kun tuppaa jäämään puolitiehen yksinään...

    VastaaPoista