18. joulukuuta 2010

Jouluinen piimäkakku

Omena ja jouluiset mausteet saavat perinteisen piimäkakun joulutunnelmaan. Päälle ihanaa valuvaa kinuskikuorrutetta ja talvisia koristeita. Ohje Maku-lehden joulunumerosta 2010.



4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl soodaa
1,5 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2,5 dl piimää
1 omena
100 g voita

kuorrutus:
1 dl valmista kinuskikastiketta
0,5 dl maustamatonta tuorejuustoa
koristerakeita

1. Kuori ja raasta omena ja sulata voi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa
3. Lisää joukkoon piimä, omenaraaste ja hieman jäähtynyt voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi
4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen
5. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja anna sitten jäähtyä kokonaan
6. Vatkaa kinuskikastike ja tuorejuusto sekaisin ja valuta kakun päälle. Koristele koristerakeilla

6 kommenttia:

  1. Ah, pääsin tätä herkkua maistamaan hoitolasteni äiti toi maistiaiset ja kyllä oli nannaa.

    VastaaPoista
  2. ompa tosi nätti koristelu. paksuna "valuna" kinuskituorejuusto näyttää uskomattoman ihanalta...!

    VastaaPoista
  3. Tuo kuorrute on varmasti ihanaa! Nätti kakku :)

    VastaaPoista
  4. Kuorrute ON ihanaa! (Kuka kaipaa edes kakkua...) ;)

    VastaaPoista
  5. Kakku tehty, mutta ei vielä maistettu!! Tuoksu oli kuitenkin jo niiiiin lupaava, että eiköhän kakkukin maistu!
    Oikein hyvää uutta vuotta 2013!!!

    VastaaPoista
  6. Hyvää uutta vuotta sinulle myös! :)

    VastaaPoista