20. helmikuuta 2011

Omena-jogurttitorttu

Ellen ole ihan väärin kirjaa pitänyt niin nyt seuraa Kauhan 500. resepti. Olkaapa hyvät!

Leivoin. Vieraat tykkäsivät. Pojat tykkäsivät. Minä en. Liikaa sitruunaa ja liikaa rusinoita (kuka niitä oikein keksi sekaan laittaa!). Taikina oli tässä oikein hyvä: helppo käsitellä eikä murustunut lautaselle. Vissiin tätä siis kannattaa kokeilla! Ohje Pirkasta.



pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
500 g omenoita
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl rusinoita
4 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 dl puolukkahilloa (käytin vadelmaa)

pinnalle:

sokeria ja kanelia

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat
2. Vaahdota rasva ja sokeri ja vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin odottamaan
3. Kuori omenat. Leikkaa puolet kuutioiksi ja puolet viipaleiksi.
4. Sekoita omenakuutiot ja rusinat sekaisin ja mausta sitruunamehulla ja sitruunankuoriraasteella
5. Sekoita jogurttiin munat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri
6. Levitä hillo pohjan päälle. Lisää sen päälle omena-rusinaseos ja lopuksi jogurttiseos. Asettele omenaviipaleet pinnalle ja ripottele päälle kanelia ja sokeria
7. Paista 175 asteessa alatasolla noin tunnin ajan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti