28. helmikuuta 2011

Tomaattinen cashewkastike pastalle

Kaivoin pitkästä aikaa pastakoneen kaapista ja tein pienen pastataikinan. Kotitekoisen nauhapastan kaveriksi tein maukkaan tomaattisen pastakastikkeen. Pähkinät antoivat kivaa suutuntumaa muuten pehmoiseen kastikkeeseen. Sesongin aikaan kannattaa suosia kotimaisia maukkaita tomaatteja ja metsäsieniä, mutta talviaikaan täytyy napata kaupasta mukaan kirsikka- tai miniluumutomaatteja ja viljeltyjä herkkusieniä. Ohjeen löysin Chocochilistä jossa ruokaan oli käytetty kaurakermaa. Itse en vältä eläinkunnan tuotteita joten käytin tähän kastikkeeseen pizzasta ylijäänyttä creme fraichea.


(minne lie värit jääny tästä kuvasta...)

200 g minuluumutomaatteja
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulin kynsi
öljyä
150 g herkkusieniä
2 tl balsamiviinietikkaa
n. 1 dl vettä
0,5 dl (ranskan)kermaa
suolaa ja pippuria

1. Soseuta tomaatit, cashewpähkinät ja tomaattipyree sauvasekoittimella tai monitoimikoneella
2. Kuumenna öljy pannulla ja raasta valkosipulin kynsi sinne. Kuullota hetki
3. Paloittele sienet ja lisää pannulle. Ruskista viitisen minuuttia ja mausta balsamiviinietikalla
4. Lisää pannulle tomaatti-seos, vesi ja kerma ja keitä 5-10 minuuttia
5. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa pastan kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti