13. helmikuuta 2011

Vihreitä papuja, brietä ja prosciuttoa

Kuluneen viikonlopun aikana ruokakuntamme jäsenmäärä on vähentynyt yhdellä aikuisella. Pakkailun ja siivoilun tuoksinnassa osa blogin valokuvista katosi bittiavaruuteen mukanaan muutamia postaamattomia juttujakin. Aloitan siis tälläkin saralla nyt puhtaalta pöydältä ja uusin kokkailuin.

Ensimmäiseksi testailtavaksi pääsi Nigel Slateria muistilapulta – jälleen kerran simppelin ainesosaluettelon muodossa. Nigel käytti ruoassaan taleggio-juustoa, jonka korvasin briellä olosuhteiden pakosta. Ehkäpä joku kermajuusto olisi sopinut hieman paremmin. Jälleen kerran täytyy allekirjoittaa seikka että yksinkertainen on hyvää – ja kaunista!vihreitä ohuita papuja
suolaa
pehmeää juustoa (taleggio, brie, camembert, vuohenjuusto)
prosciuttoa tai parmankinkkua
nokare voita
valkosipulin kynsi
mustapippuria

1. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä, noin 3 minuuttia. Valuta ja jätä lävikköön odottamaan
2. Paloittele juusto ja hienonna kinkku
3. Sulata kattilassa voi ja raasta joukkoon valkosipulin kynsi, anna tiristä hetki. Lisää kattilaan pavut ja sekoita hyvin. Kaada pavut kulhoon
4. Lisää papujen päälle juusto ja kinkku ja sekoita hieman sekaisin. Anna juuston sulaa
5. Rouhaise päälle mustapippuria ja tarjoa lisänä tuoretta leipää

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköistä. Käytitkö ihan tuoreita papuja? Kattelin semmosia just lähikaupassa ja mietin, mitähän niistä vois tehdä. Tätä ainakin!

    Tsemppiä uuteen alkuun! :)

    VastaaPoista
  2. Käytin pakastepapuja mutta varmasti tuoreet ois parempia. Pakastetut on jotenki vetisiä - niinkuin monet pakastekasviksista tuppaa olemaan.

    VastaaPoista