7. helmikuuta 2011

Tatti-parmesaanipasta

Kuivattuja tatteja majaili syksyllä ruokakaapin ylähyllyllä reilu kasa. Hieman säästellen olen yrittänyt niitä käyttää, mutta pikkuhiljaa ne sieltä hupenevat. Pakastettuun sienisatoon en ole vielä koskenutkaan koska nuo kuivatut tatit ovat aivan loistavia! Ensi syksyksi toivoisinkin hyvää tattisatoa ja omaa hyötykasvikuivuria jotta ensi talvena tähän aikaan varastoni olisivat hieman reilummat!

Tatit sopivat risottoon kuin hattu päähän. Ja tatit sopivat pastan kaveriksi myöskin kuin hattu päähän – ehkä hieman erilainen hattu, mutta oikein hyvä sekin! Ohje on otettu jostain vanhasta Maku-lehdestä.



4 annosta

3 dl kuivattuja herkkutatteja
n. 400 g spagettia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2-3 kevätsipulia tai pala purjoa (en laittanut, mutta olisi varmaan antanut kivan lisän!)
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
0,5 tl timjamia
2 dl kermaa
0,75 dl parmesaaniraastetta

1. Liota kuivattuja sieniä kylmässä vedessä kunnes ovat pehmeitä (vähintään puoli tuntia). Hienonna sienet halutessasi
2. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
3. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla voin ja öljyn seoksessa. Lisää pannulle tatit ja kääntele hetki. Mausta
4. Lisää joukkoon kerma ja parmesaani ja keitä kastiketta kunnes se sakenee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti