17. toukokuuta 2011

Hyydytetty voileipäkakku

Äitienpäivää kahviteltiin pari päivää ennakkoon ja toiveena kahvipöytään oli voileipäkakku. Vaikka perinteinen voileipäkakku on hyväksi havaittu ja vaikka majoneesiongelmakin on ratkaistu, teki mieleni välillä jotain muuta. Muistinkin ottaneeni talteen hieman erityylisen voileipäkakun ohjeen ja niinhän se arkistoista kaivelemalla löytyikin. Ohje on peräisin Monkey Foodista – toteutettu jälleen hieman omalla tyylillä.



pohja:
n. 700 g Real-leipää
0,75 dl kasvislientä
100 g rasvaa

täyte:
6 liivatetta
350 g broilerin fileetä
1 punasipuli
0,5 paprika
250 g yrttimaustettua tuorejuustoa
2 dl creme fraichea
3 dl suolakurkkukuutioita
0,5 dl vettä
2 dl kuohukermaa
(suolaa, pippuria, yrttejä)

päälle:
150 g tuorejuustoa
n. 200 g majoneesia
miniluumutomaatteja

1. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) tuorekelmulla. Murenna leivät kulhoon. Sulata rasva ja sekoita se ja kasvisliemi leipämuruihin huolellisesti. Jätä odottamaan
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
3. Kypsennä broileri pannulla ja hienonna aivan hienoksi. Hienonna myös punasipuli ja paprika
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche ja sekoita joukkoon broileri, punasipuli, paprika ja suolakurkku
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana huolellisesti sekoittaen.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen sekaan. Mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja yrteillä
7. Painele 1/3 leipäseoksesta vuoan pohjalle tiiviisti. Laita päälle puolet täytteestä. Levitä seuraavaksi puolet jäljellä olevasta leipäseoksesta ja sitten loput täytteestä. Laita päällimmäiseksi loppu leipäseos. Painele kakku tiiviiksi, peitä kelmulla ja jätä jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
8. Sekoita kuorrutteen tuorejuusto ja majoneesi sekaisin. Levitä ohut kerros kakun päälle. Koristele päällys esimerkiksi miniluumutomaateilla ja käytä loppu päällysteseos pursotuksiin.

4 kommenttia:

  1. Voin vakuuttaa, että äitienpäiväkakku oli erinomaista - ei perinteistä, mutta hyvää! Taisi maistua kaikille kahvipöydässä! Kiitos tyttärelle!
    Tv. Äiskä

    VastaaPoista
  2. Maistui maistui - myös täytekakku! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen suolainen kakku. Edelleenkään en tykkää majoneesista mutta teempä toisella tapaa.. Tälläistä on kokeiltava!!

    VastaaPoista
  4. Kaveri jo facebookissa vinkkasikin että smetanalla saa hyvin tehtyä pursotukset voileipäkakkuun. Rahkaa oon kans monesti käyttäny tuorejuuston kaverina täytteessä.

    VastaaPoista