23. toukokuuta 2011

Pekoni-boilerisalaatti

Aikojen alussa käytin salaattipohjana jäävuorisalaattia. No, eihän se maistu miltään. Siirryin käyttämään hieman maukkaampaa jääsalaattia. Siinä myöskin suutuntuma on mukavan rapsakka joka mielestäni sopii salaatteihin kivasti. No, eihän sekään oikein maistu enää miltään. Vaikka periaatteessa vastustan valmiiksi muovipusseihin tai –rasioihin pakattuja salaattisekoituksia, olen nyt kuitenkin alkanut käyttää salaattipohjana niitä. Erityisesti tykkään Napolitana-mixistä jossa on rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä ja pinaattia. Tähän salaattiin käytin toista vastaavanlaista sekoitusta jossa oli (muistaakseni) sydänsalaattia, rucolaa ja baby lollo rossoa. Sekoituksista saa mukavaa vaihtelua ja makua salaattiin. Valmiiksi pakatut sekoitukset ovat myös sopivan kokoisia käytettäväksi kerralla eikä jääkaappiin jää notkumaan monenlaisia salaattien jämiä.



1 pkt pekonisiivuja
3 broilerin rintafileetä
suolaa ja mustapippuria
1 pussi salaattisekoitusta maun mukaan
2 omenaa
1 rs miniluumutomaatteja
1 pss paahdettuja cashew-pähkinöitä

kastike:
1 prk kermaviiliä
n. 80 g aura-juustoa
0,5 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
mustapippuria

1. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja ota syrjään
2. Kypsennä broilerin fileet pekonista irronneessa rasvassa
3. Huuhtaise salaatti ja laita vadille tai laakeaan kulhoon
4. Kuori ja paloittele omenat ja lisää salaattiin. Halkaise miniluumutomaatit ja lisää nekin salaattiin. Ripottele päälle myös pähkinät
5. Viipaloi broileri ja murentele pekonisiivuja hieman. Asettele ne salaatin päälle
6. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa kastike erikseen

1 kommentti:

  1. Kieltämättä noi mainitsemasi salaattisekotukset ovat parhaita... joskus olen ostanut pelkän rucola-paketin salaattipohjaksi....

    VastaaPoista