15. kesäkuuta 2011

Aamiaismuffinssit

Rauhallisia aamuja olen saanut viettää useamminkin. Helatorstain rauhassa leivoin näitä nopeita ja helppoja muffinsseja. Ohjeen löysin Limepippurista ja vaikuttaisi olevan oikein toimiva perusohje suolaisille muffinsseille. Taikinaa on helppo varioida käyttämällä erilaisia jauhoja, hiutaleita, leseitä tai siemeniä ja lisäämällä joukkoon vaikkapa aurinkokuivattua tomaattia, porkkanaraastetta, omenaa tai erilaisia juustoja. Näihin on siis helppo upottaa monenlaista jääkaappiin tai kuiva-ainekaappiin unohtunutta – riippuen tietysti siitä kuinka pitkään tuotteet ovat kaapissa unohduksissa olleet…



6 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,25 dl rypsiöljyä
2,5 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä tai piimää)
auringonkukansiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja tee seoksen keskelle kuoppa
2. Mittaa kuoppaan öljy ja jogurtti ja sekoita pikaisesti taikinaksi
3. Annostele taikina kuuteen muffinssivuokaan ja ripottele pinnalle siemeniä
4. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti