19. kesäkuuta 2011

Pekoni-juustoquesadillat

Quesadilla, rakkaani! Ihanaa, ”kevyttä” iltapalaa vapaailtana elokuvan ääressä. Aivan loistava makuelämys ja aivan mahtava ähky! Tätä ei kannata yrittääkään tehdä kevyesti, ranskankerma ja reilu kasa juustoa takaavat quesadillan olennaisen mehevyyden. Muuten täytteitä on toki helppo muunnella maun mukaan, esimerkiksi broileri-persikka-aurajuusto toimii oikein hyvin! Tähän pekoni-quesadillaan täytyy seuraavalla kerralla lisätä vielä marinoitua punasipulia tai paprikaa!

Ensimmäiset quesadillat paistoin pekonista irronneessa rasvassa – se oli ehkä hieman liioittelua vaikkakin pekonin rasva antoi mukavaa lisämakua kuoreen. Mukavan rapasakka lopputulos tuli kuitenkin kuivalla pannulla paistettaessa. Ohje Hannan sopasta.



2-3 annosta

8 keskikokoista tortillalättyä
4 reilua ruokalusikallista ranskankermaa
1,5 dl maustettua tomaattimurskaa (Muttin valkosipuli-basilika)
2 rkl chilikastiketta
8 siivua pekonia
175 g mozzarellaraastetta
parmesaania

1. Levitä neljä tortillaa pöydälle ja sivele jokaisen päälle ruokalusikallinen ranskankermaa
2. Sekoita tomaattimurskan joukkoon chilikastike ja jaa seos ranskankerman päälle
3. Paista pekonisiivut pannulla ja laita jokaiselle tortillalle kaksi siivua
4. Jaa juustoraaste pekonin päälle ja raasta päälle vielä hieman parmesaania
5. Laita loput neljä tortillaa kansiksi päällystettyjen päälle
6. Paista joko pannulle jääneessä pekonin rasvassa tai kuivalla pannulla pikaisesti molemmin puolin kunnes tortillat ottavat vähän väriä ja juusto sulaa
7. Leikkaa paloiksi ja syö lämpiminä. Hyvän vihersalaatin kera vaikkapa lounaana!

4 kommenttia:

  1. Laitoin miehen tekemään näitä eiliseltä jääneistä tortillakuorista. Parmesaania ei ollut, mutta ei sitä osannut kaivatakaan. Tullaan kyllä kokeilemaan toisellakin täytteellä. Kuusi tortillaa ei koko porukalle aivan riittänyt (nälkä kyllä lähti, mutta mielellään olisi hiukan enemmänkin herkutellut), joten ensi kerralla on tehtävä isompi satsi :)

    Anni

    VastaaPoista
  2. Tehän olette ahkerana siellä kokkaillu ja kokeillu! Hyvä hyvä! :) Parmesaani ei tosiaan oo välttämätön. Tuonne väliihnhän voi työntää helposti kaikenlaisia juustonjämiä. Mozzarella on kuitenki siitä hyvä että sulaa hyvin ja pitää tortillat paremmin vastakkain, muita juustoja voi sit käyttää "mausteena".

    VastaaPoista