Cebic oli keittiössään valmistanut pastasalaattia johon tuli aurinkokuivattua tomaattia. Ohje suorastaan hyppäsi silmilleni koska mietiskelin käyttökohdetta jääkaapissani olevalle vajaalle purkille aurinkokuivattua tomaattia. Sain samalla käytettyä myös loput artisokkapastat ja sipulilaatikon viimeisen punasipulin joka alkoi jo uhkaavasti pehmetä. Söin ruuan lämpimänä, joten kutsuisinkin tätä ennemminkin pastaksi kuin salaatiksi. Hyvää oli joka tapauksessa
1 punasipuli
3 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus ruokosokeria
mustapippuria
persiljaa
1,5 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
n. 200 g kuivaa pastaa
vajaa 1 dl auringonkukan siemeniä
200 g marinoitua fetaa
1. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa aurinkokuivattujen tomaattien öljy, omenaviinietikka, suola, sokeri, pippuri ja persilja. Lisää punasipuli ja aurinkokuivatut tomaatit, jätä marinoitumaan
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta
3. Sekoita pastan joukkoon punasipulit ja aurinkokuivatut tomaatit sekä marinadia maun mukaan. Sekoita pastaan myös auringonkukansiemenet ja kääntele lopuksi joukkoon marinoitu feta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti