Erään sateisen päivän iloksi päätimme pitkästä aikaa poikien kanssa leipoa. Ja luonnollisesti muffinsseja jotka ovat muksujen kanssa kaikkein parasta leivottavaa, eli nopeaa mittaa-sekoita-annostele-kaavikulho-tyyliä. Muffinikirja esille ja sieltäpä valitsemaan. Melkeinpä järjestyksessä ollaan kirjan ohjeita tehty ja tänään vuoroon valikoitui aprikoosimuffinssit. Jämäpussien hyödyntämisprojektikin eteni samalla kun käytimme loppuun kuivatut aprikoosit ja hieman kuivahtaneen fariinisokerin (jota tosin jouduin hieman elvyttämään veden avulla – miten ihmeessä sen saa pysymään pehmeänä?!?).
10 kpl
90 g kuivattuja aprikooseja
0,5 dl omena- tai appelsiinimehua
90 g vehnäjauhoja
100 g täysjyvävehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
80 g fariinisokeria
0,75 dl maitoa
1 muna
100 g sulatettua voita
1. Lämmitä omenamehu ja laita aprikoosit likoamaan siihen
2. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita joukkoon myös sokeri
3. Vatkaa muna ja maito kulhossa
4. Hienonna aprikoosit
5. Tee jauhoseokseen kuoppa ja kaada sinne muna-maitoseos, sulatettu voi, aprikoosin palat ja mehu. Sekoita pikaisesti sekaisin ja jaa noin 10 muffinssivuokaan
6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
Seurailen blogisi tapahtumia melkein päivittäin. Kiitos loistavista ohjeista. Fariinisokerin saa pysymään pehmeänä säilyttämällä palasokeripalasta pussissa ja sulkemalla pussin kunnolla. Mukavaa alkanutta kesää perheellesi, t. Malla
VastaaPoistaHei Malla!
VastaaPoistaKiva kuulla että blogiani on mukava seurata! Ja kiitos palasokerivinkistä!! Kokeilen seuraavan kerran kun fariinisokeria ostan! :) Oikein mukavaa kesää sinulle myös! :)