13. kesäkuuta 2011

Mantelinen omena-raparperipiiras

Tein kesän ensimmäisen raparperipiirakan ohuista punaisista varsista käyttäen omenaista ideaa jonka löysin Omenamintulta. Raparperipalojen alle levitettävä omenasose antoi ihanaa mehevyyttä piirakkaan ja mantelinen muruseos kivaa rapsakkuutta vastapainoksi. Kyytipojaksi piti luonnollisestikin olla vaniljakastiketta! Pikaisesti mietittynä en muista parempaa raparperipiirakkaa syöneeni! Tai ainakaan itse tehneeni.




pohja:

3 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
1,5 rkl sokeria
100 g kylmää voita
n. 0,4 dl kylmää vettä

täyte:
1,5 dl omenasosetta
5 dl raparperipaloja

muruseos:
50 g kylmää voita
0,6 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl mantelilastuja hienonnettuna

1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa sekaisin. Kuutioi voi ja nypi se jauhojen sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa! Kauli taikina levyksi ja asettele se voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille
2. Levitä pohjan päälle omenasose ja sen päälle raparperipalat
3. Nypi muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele seos raparperien päälle
4. Paista 200 asteessa puolisen tuntia

5 kommenttia:

  1. No itseasiassa se sun viime kesänä postaama raparperipiirakan ohje oli sangen herkullinen... Täytynee tätäkin koittaa jos kerta on parempaa :D

    VastaaPoista
  2. Tarkoitatko sitä mihin tuli rahkaa myös? Hyvää oli kyllä sekin mutta tää on parempaa! :D

    VastaaPoista
  3. Vissiinki, tämä:

    http://anzkunkauha.blogspot.com/2010/07/raparperileivokset.html


    Kauppaan vie tieni ja omenasose sekä mantelilastut lukee ostoslistassa... :D

    VastaaPoista
  4. Oli parempaa! Vaniljakermajäätelön kans ja vielä hiukan lämpimänä *nams*

    VastaaPoista
  5. Ihanaa raportointia! :) Kiva että maistui!! :)

    VastaaPoista