12. kesäkuuta 2011

Papupata

Pakastimen kätköistä löytyi pienet rasialliset borlotpapuja, mustasilmäpapuja ja kikherneitä ja Insanityn arkistoista löytyi ohje herkulliseen kikhernepataan, jonka pohjalta tämän papupadan tein. Söin papupataa ihan sellaisenaan lisukkeena, leivän päällä juuston alla ja mikrossa lämmitettynä sekä tortillalättyjen täytteenä. Hyvin maistui monella tapaa!



1 rkl öljyä
1 sipuli
1 rkl hunajaa
1 rkl siirappia
2 rkl soijakastiketta
1 tl sinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
n. 5 dl kypsiä papuja ja kikherneitä
1 pieni paprika
1 dl vettä
0,5 rkl kasvisfondia
1 appelsiinin mehu
1 tl persiljaa
mustapippuria
suolaa

1. Kuumenna öljy kannellisessa kasarissa. Hienonna sipuli ja kuullota sitä muutama minuutti.
2. Lisää sipulin joukkoon hunaja, siirappi, soijakastike, sinappi, paprikajauhe ja tomaattipyree. Jatka kuumentamista sekoitellen muutaman minuutin ajan
3. Lisää kasariin pavut ja herneet. Hienonna paprika ja lisää sekin kasariin.
4. Lisää vesi ja fondi sekä appelsiinimehu. Mausta persiljalla ja mustapippurilla sekä ripauksella suolaa.
5. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä reilun puolisen tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti