Hankalampaa mielestäni on onnistua maustamaan liha joka syödään ihan sellaisenaan. Niin kuin esimerkiksi broilerin ohutleikkeet. Tällä kertaa kokeilin Jenssenin kiusauksen arkistoista löytämääni grenadalaista maustesekoitusta, hieman muunnellen ja näppituntumalla mittaillen. Jälleen kerran mausteiden määrä tuntui melkoiselta mutta melko rohkeasti ohjetta noudatin ja lopputulos oli todella hyvä! Mauttomien lihojeni salaisuus alkaa ratketa: käytän liian vähän mausteita! Melko looginen selitys!! Ohjeen mukainen määrä maustetahnaa riittää 6-7 broilerin fileepihville.
1 dl ketsuppia
2 rkl ruokokidesokeria
1 tl worchestershirekastiketta
2 valkosipulin kynttä raastettuna
1 tl sipulijauhetta
1 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl muskottipähkinää
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
Ihanaa nyt on tämmönenkin kokeiltavana... Minullakin on sama ongelma että maustaa en osaa kunnolla...
VastaaPoistaMaustaminen on mulla kans tuottanut aiemmin (ja joskus vieläkin) päänvaivaa, sinnikkään kokeilun ansiosta nyt pikkuhiljaa alkaa jonkinlainen ote löytyä.. Oikeat, mieluisat mausteet kruunaavat makuelämyksen, ja se on kiva tunne kun on onnistunut maustamaan ruoan hyvin :)
VastaaPoistaToi maustetahna vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta, pistetääs muistiin ;)
Tämähän käy varmasti ihan yhtä hyvin myös possun pihvin päälle sipaistavaksi ja grillisoosiksi myös. :)
VastaaPoista