28. maaliskuuta 2012

Voinen porkkanapasta

Hiihtoloma on enää muisto vain ja kevättä kohti mennään kovaa vauhtia. Hiihtämistä ajatellen alkaa olla viime hetket käsillä, mutta onneksi aina voi muistella näitä hiihtolomaviikon herkullisia hiilareita!

Jollain tapaa tämä ruoka pääsi yllättämään iloisesti. Kun tarkemmin ajattelee niin se oli se porkkana joka pääsi yllättämään iloisesti! Porkkana on keittiössäni arkinen kasvis jota nautimme useimmiten raasteena, tikkuina tai keiton seassa. Porkkanasta on tullut lasten kasvis jota yritän pitää tarjolla usein koska se on ainoita kasviksia jotka uppoavat molempiin pieniin miehiin mukisematta. Nopeasti pääsee unohtumaan se, että porkkanasta saa tehtyä myös ihan oikeaa ruokaa. Hieman tätä sekkaa palauttelinkin mieleeni jo talven ensimmäistä kuhafileetä paistellessani.

Myös tällä kertaa porkkana oli samanlaisessa muodossa kuin kuhan kanssa mutta nyt se sekoitettiin pastan joukkoon. Ruuan aineksissa ei ollut mitään ihmeellistä tai erikoista, mutta tämä ruoka oli selkeästi enemmän kuin osiensa summa. Makea porkkana, suolainen voi ja parmesaani sekä hieman pippurisen sähäkkä rucola ja chili muodostivat melkoisen kokonaisuuden. Pähkinät olivat ehkä hieman turha lisä tässä ruuassa, ne hieman hävisivät ruuan sekaan. Helppo ja maukas tapa pitää edes se yksi kasvisruokapäivä viikossa!

Ohje Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 2/2011.



n. 3 annosta

n. 300 g spagettia
5 porkkanaa
2 isoa valkosipulin kynttä
50 g voita
1 dl cashewpähkinöitä
1 tl sinapinsiemeniä
0,5 tl chilirouhetta
1 dl puolikuivaa valkoviiniä
1 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 dl parmesaaniraastetta
1 ruukku rucolaa
suolaa ja mustapippuria

1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuori porkkanat ja suikaloi nauhoiksi kuorimaveitsellä
3. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet
4. Sulata voi paistokasarissa ja lisää sen sekaan valkosipuli, pähkinät, sinapinsiemenet ja chilirouhe. Kuumentele hetki kunnes valkosipuli alkaa tuoksua voimakkaasti
5. Lisää porkkana, valkoviini, vesi ja fondi. Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia kunnes porkkanat alkavat olla hieman pehmeitä
6. Valuta kypsä pasta ja sekoita porkkanaseos sen sekaan. Sekoita joukkoon myös parmesaaniraaste ja rucola. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti