24. huhtikuuta 2016

Marinoidut munat

Kananmunat ovat herkkuani; munakokkelina, kovaksi tai pehmeäksi keitettynä leivän päällä tai ihan semmoisenaan, löysäksi keitettynä tai paistettuna leivän päällä. Munakas on ainoa laji joka ei ole mieleeni, paitsi jos se on pehmeän kermainen ja vain toiselta puolelta paistettu. Kahdelta puolelta paistettu, tiivis ja ruskeapintainen läpykkä, jonka välissä on juustoa ja kinkkua ei oikein maistu.

Maku-lehden tämän vuoden toisessa numerossa oli ilokseni esitelty erilaisia tapoja valmistaa munia. Silmiini osui tummanruskeat munat, jotka näyttivät enemmänkin hieman ylikäyneiltä kuin herkulliselta ravinnolta! Tutkailin kuitenkin ohjetta tarkemmin ja päätin kokeilla!

Koskapa kanssaruokailijani ei välitä (lue: ei tykkää ollenkaan eikä suostu syömään) löysäksi keitetyistä munista, kokeilin tämän lajin kovaksi keitetyillä munilla. Marinadiin käytin suolaista soijaa koska sitä kaapissani aina on (paitsi nyt kun käytin loput tähän marinadiin – tilanne korjautuu kyllä heti kun kauppaan ehdin). Lantrasin soijaa hieman vedellä, ja lopputulos oli hyvä. Tein munien kaveriksi nuudeleita ja kasviksia joiden makea vivahde taittoi kivasti munien suolaisuutta. Yllättävän hyviä, ja yllättävän kauniita livenä!



6 kananmunaa

marinadi:
2 dl vähäsuolaista soijakastiketta (tai 1,5 dl tavallista + 0,5 dl vettä)
2 rkl balsamiviini- tai sherryviinietikkaa
1 rkl (ruskeaa) sokeria

1. Keitä munat pehmeiksi tai koviksi maun mukaan. Jäähdytä ja kuori munat ja aseta ne laakeaan kulhoon niin, että ne mahtuvat viereikkäin
2. Mittaa marinadin ainekset kulhoon ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada marinadi munien päälle. Marinadin tulisi peittää munat kokonaan. Nosta jääkaapiin maustumaan vähintään 6 tunniksi tai vaikkapa yön yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti