27. huhtikuuta 2016

Vohvelit lohitäytteellä

Ihana vapaa viikonloppu! Aamun vietin kaupungilla kampaajalla ihmistäytymässä ja tutkailemassa urheiluliikkeiden outlet-valikoimaa. Oikeasti etsin itselleni uutta treenipaitaa. Ajattelin että menen vaan ja ostan, mutta kolmen kaupan (ja aikaisemmin käydyn yhden) jälkeen en löytänyt etsimääni! Pitäisi olla ensinnäkin musta. Ei mielellään hihaton ja ehkä just just voisi ollakin, kunhan olisi leveät olkaimet eikä painijanselkä ja olisi napakka kainaloista. Sen pitäisi myös olla pitkähelmainen ja vähän semmoinen väljämallinen (helmassa oleva kuminauha tai ”resorityyppinen” juttu olisi kiva) ja avaralla kaula-aukolla että ei tule kuristumisen tunne. Ei blingblingiä, ei neon- tai pastellivärisiä somisteita. Niin ja kohtuuhintainen. Ei löytynyt. Vaikka noin vähillä kriteereillä lähdin etsimään! :D Mutta löysin hiihtopuvun noin -80% alennuksella ja kaksi pipoa alelaarista. Toisen pipon ostin vain sen takia että saan lällätellä sillä esikoiselle. On nimittäin esikoisen must-merkkinen: DC! Äitilläpä on! No on sillä lapsellakin omansa.

Lounaaksi nautitun ihanan kanakeiton jälkeen käytiin kanssaeläjän kera pelaamassa sulkapalloa ja saunottiin. Iltapalaksi/iltaruuaksi tein suolaisia vohveleita tutulla hyvällä ohjeella ja niiden kaveriksi lohitäytteen. Idean tähän nappasin K-ruoka –lehdestä alkuvuodesta, mutta näppituntumalla mentiin.



8 kpl

vohvelit:
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
3 rkl sokeria
4 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g voita

täyte:
200 g savulohta
1 punasipuli
2 rkl kapriksia
puolikas pieni kurkku
200 g kermaviiliä
2 dl raejuustoa
1 rkl ruohosipulisilppia
1 rkl tillisilppua
ripaus suolaa
mustapippuria

1. Valmista vohvelitaikina: mittaa kuivat aineet suureen kulhoon. Sekoita ja tee keskelle kolo. Sulata voi. Mittaa toiseen kulhoon maito ja sekoita sen joukkoon voisula ja kananmunat. Vispaa tasaiseksi ja kaada seos jauhokulhoon. Sekoita tasaiseksi. Laita kulhon päälle leivinpaperi ja pyyhe ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön vähintään kahdeksi tunniksi.
2. Valmista täyte: hienonna savulohi kulhoon. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi silpuksi ja lisää se kapristen kera kulhoon. Pese ja pilko kurkku pieniksi paloiksi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Jätä odottamaan viileään
3. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoa lämpiminä lohitäytteen ja halutessasi myös sitruunan ja keitettyjen kananmunien kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti