22. lokakuuta 2018

Fajita-kanapasta

Salainen – tai ehkä ei ihan niin salainen – projektini saada ujutettua junioriväen lautaselle vaivihkaa lisää kasviksia ja vähemmän lihaa etenee pikkuhiljaa. Tällä kertaa broileri ja pasta saivat vähän uutta makua texmex-henkisistä mausteista ja syksyn ihanista kasviksista. Samaan ruokaan sain käytettyä kuiva-ainelaatikosta pastapussin jämät, joten siinäkin mielessä tämä ruoka osui hyvään saumaan (inhoan kaikenlaisia jämäpussukoita ja –pakkauksia kaapeissa pyörimässä!).

Projekti onnistui melkein suunnitellusti. Ruoka oli todella hyvää ja kasvisten kypsentäminen onnistui loistavasti lopputuloksen ollessa täydellinen al dente – murunenkin oli tyytyväinen napakkaan kesäkurpitsaan! Jostain kumman syystä keskellä arkiviikkoa jääkaapissa oli sitä sun tätä tähteeksi jäänyttä muutakin vaihtoehtoa ja pojat onnistuivat väistämään tämän ruuan ihan kokonaan. Mutta niin hyvää tämä oli, että uskoisinpa että uusi yritys täytyy toteuttaa lähiaikoina! Tässä ohjeessa parasta oli varmaan broilerin maustaminen – tällä mausteseoksella pystyy väistämään valmiit texmex-maustepussit esimerkiksi nacho-salaattia tehdessä! (Ohje: Maku 6/2018)



broileri:
300 g broilerin suikaleita
1 limen mehu
2 tl jeeraa
2 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
1 tl sokeria
0,25 tl cayennepippuria

kasvikset:
2 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 pieni kesäkurpitsa
1 dl säilöttyjä jalapenoviipaleita
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä

lisäksi:
300 g pastaa

1. Laita ensimmäisenä broileri maustumaan: sekoita kuivat mausteet keskenään sekaisin ja kaada mausteseos broilerin suikaleiden päälle. Purista joukkoon limen mehu ja sekoita tasaiseksi. Jätä odottamaan
2. Valmista kasvikset: kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja paloittele pieniksi paloiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja paloittele myös se.
3. Paista broilerin suikaleet kypsiksi öljyssä pannulla. Siirrä sivuun odottamaan
4. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, ota 1 dl keitinvettä talteen ja valuta sitten kypsä pasta
5. Valmista kasvikset pastan kypsyessä. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää sen joukkoon tomaattipyree. Kypsennä pyreetä pari minuuttia ja lisää kasvikset jalapenoja lukuun ottamatta sen joukkoon. Kypsennä kasvikset, mutta jätä ne mukavan napakoiksi. Lisää jalapenoviipaleet lopuksi broilerin kanssa kasvisten sekaan. (Lasten kanssa ruokaillessa jalapenot oli tarjolla purkista erikseen)
6. Sekoita pasta kasvis-broileriseoksen joukkoon ja ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti