Kyljyksiä syötiin lapsuudessani melko usein – tai ainakin siltä tuntuu näin jälkikäteen. Muistini mukaan kyljykset paistettiin paistopussissa uunissa ja niiden alla oli viipaloitua perunaa ja porkkanaa. Kyljykset olivat mureita ja maukkaita. Toisin kuin minun keittiössäni.
Annoin kyljyksille jälleen mahdollisuuden ja totesin, että en vaan osaa! Liha paistui kuivaksi ja kastike jäi ohueksi. Maut olivat tässä kyllä hyvät ja tarkkuutta lisäämällä tästä tulee varmasti oikein hyvää! Kastike täytyy vaan keittää huolellisemmin kokoon ja lihaksi valita se turvallinen sisä- tai ulkofilee. Kyljykset aion unohtaa nyt ihan kokonaan – valmistakoon niitä ne, ketkä sen lajin osaavat. (Ohje: Maku 2/2016)
4 porsaan kyljystä
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
kastike:
2 tl sitruunankuoriraastetta
0,75 dl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
2,5 rkl fariinisokeria
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
chiliä maun mukaan
1. Paista kyljykset öljyssä pannulla molemmin puolin ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Nosta kyljykset pois pannulta ja jätä odottamaan
2. Mittaa kastikkeen ainekset pannulla, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele hetkinen kunnes liemi sakenee
3. Nosta kyljykset liemeen ja hauduttele niitä muutama minuutti välillä käännellen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti