Tänä vuonna pipareita leivottiin joulukuun alkupuolella ja eipä siinä kauaakaan mennyt kun kilo pipareita oli kadonnut parempiin suihin. Joulun alusviikolla tehtiin vielä toinen satsi pipareita, että niistä varmasti riittäisi joulupäivän jälkiruokaan. No, nyt sitten riitti ja jäi ylikin. Välipäivinä upotin pienen osan pipareista ja joulupäivältä jääneestä aurajuustosta näihin suolaisiin herkkupaloihin. Ja yllättävää kyllä – jopa minä tykkäsin näistä, vaikka muuten en pipareita syökään. Näihin olisi sopinut hyvin vielä viikunahillo, jota sitäkin jäi joulupäivän juustoherkuttelusta tähteeksi. Myös mustapippurin terävää särmää olisimme näihin kaivanneet. Ensi jouluna sitten tehdään kaikilla mausteilla. (Ohje Yhteishyvän netistä)
n. 20-25 kpl
1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
(viikuna-, omena- tms. hilloa)
75 g pipareita
100 g aurajuustoa
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria myllystä
voiteluun:
kananmuna
1. Kauli sulanut taikinalevy ohuemmaksi
2. Sivele halutessasi sen pintaan aivan ohuesti hilloa
3. Murustele hillon päälle piparit ja aurajuusto ja ripottele niiden päälle parmesaaniraaste ja mustapippuri
4. Kääri täytetty levy rullaksi ja leikkaa rulla viipaleiksi. Nosta viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kananmunalla
5. Paista 225-asteisessa uunissa noin vartin verran kunnes kierteet ovat saaneet kauniin ruskean värin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti