27. tammikuuta 2019

Hasselbackan perunat

Näitä herkullisen näköisiä perunoita on tehnyt mieli kokeilla – ja maistella – jo pitkään. Uutena vuotena laitoimme murusen kanssa juhla-aterian ihan vaan meille kahdelle. Pari tuntia vierähti keittiössä rattoisasti perunoiden, punaviinikastikkeen, maustevoin ja naudan pihvien parissa. Perunoiden valmistamista varten selailin netistä ohjeita ja hieman toisistaan poikkeavia versioita löysin. Joihinkin perunoihin käytettiin voisulaa, joihin kiinteää voita. Osa perunoista sai päälleen korppujauhoa osa sen lisäksi myös parmesaania. Myös kypsennysajoissa ja –lämmöissä oli eroa, samoin siinä laitetaanko kuorrute perunoiden päälle heti alussa vai vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Sävellettiin ja sovellettiin tällainen oma versio ja hyviä tuli!



4 annosta

4 rosamunda-perunaa
4 tl voita
suolaa

kuorrute:
0,5 dl parmesaaniraastetta
1 rkl korppujauhoja
0,5 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä

1. Pese peruna huolellisesti. Leikkaa perunoihin ohuita viiltoja, varo ettet kuitenkaan leikkaa pohjaan saakka, jolloin peruna katkeaa. Leikkaamisen apuna toimii hyvin kauha: aseta peruna kauhaan ja leikkaa sitä vasten, jolloin viillot eivät pääse vahingossa lipsahtamaan liian syviksi. Laita perunat uunivuokaan leivinpaperin päälle
2. Levitä jokaisen perunan päälle nokare voita ja ripottele sen päälle hieman suolaa
3. Kypsennä perunoita 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia
4. Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yhteen. Ja kuorrute perunoiden päälle ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia, kunnes kuorrute saa kauniin ruskean värin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti