Tuhtia, tuhtia talviruokaa, joka maistuu ihanalta kylmänä talvipäivänä ulkoilun jälkeen. Chorizon mausteet, tomaatin hapot ja tiukka valkosipuli antavat kivaa särmää pehmeän makuisille broilerille ja pavuille. Keitin tälle padalle lisukkeeksi ohraa, mutta riisi tai perunat toimisivat aivan yhtä hyvin. Ruuan voisi hyvin laittaa myös broilerin suikaleista, jolloin kypsennysaika lyhenisi huomattavasti. Nesteen määrää täytyisi tällöin myös vähentää. Valkosipulin määrää voi miettiä jos on menossa seuraavana päivänä töihin – tai sitten voi vaan nautiskella… (Ohje: Glorian Ruoka&viini 1/2016)
4 broilerin luullista ja nahallista rintaleikettä
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
2 chorizo-makkaraa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyreetä
3 dl kanalientä
400 g kuorittuja säilöttyjä tomaatteja
2 dl oliiveja
2 laakerinlehteä
2 tl kuivattua timjamia
400 g valkoisia papuja
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1. Sekoita vehnäjauhot ja suola lautasella ja pyörittele lihat seoksessa. Kuumenna öljy korkealaitaisessa kannellisessa paistokasarissa ja ruskista kanapalat. Nosta ne sivuun odottamaan
2. Paloittele chorizot ja paista ne kypsiksi kasarissa.
3. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne makkarapalojen joukkoon kasariin ja anna niiden kypsyä pehmeiksi. Lisää myös tomaattipyree ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin verran
4. Laita kanapalat kasariin ja mittaa joukkoon kanaliemi
5. Paloittele tomaatit noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi ja lisää ne kasariin oliivien, laakerinlehtien ja timjamin kanssa
6. Lisää lämpöä ja anna liemen kiehahtaa nopeasti. Laske lämpö alhaiseksi, laita kansi päälle ja hauduta 40 minuuttia
7. Lisää pavut ja mausta pata suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta vielä kymmenisen minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti