19. kesäkuuta 2019

Kuhaa ja paprikakastiketta

Nyt laitettiin suomalainen kuha taipumaan italialaiseen henkeen! Kala kypsyi uunissa nopsaan kasvishöystön alla ja pysyi mehevän kosteana. Lisukkeena söimme parmesaanilla ja voilla maustettua polentapuuroa. Jos maut joskus osuvat juuri kohdilleen, niin se oli tässä – niin kuin monesti italialaisten reseptien kohdalla olen todennut!

Alkuperäisessä ohjeessa ruoka oli tehty turskasta, mutta kaikki vaalea kala käy tähän aivan yhtä hyvin – oma maku ja kalan saatavuus ratkaisee. Meidän keittiöissä tätä voidaan tehdä kuhasta silloin, kun pakastin on sitä pullollaan ja muina aikoina pakastettu seifilee saa välttää. (Ohje: Glorin Ruokaviini 10/2018)



2 annosta

2 pientä kuhafileetä
0,5 tl suolaa

paprikakastike:
0,5 punaista paprikaa
2 valkosipulin kynttä
50 g miniluumutomaatteja
(0,25 dl pieniä kapriksia)
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

1. Voitele pieni uunivuoka. Leikkaa kuhafileistä ruodot pois ja laita ne vuokaan. Mausta suolalla
2. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo tomaatit ja paloittele ne
3. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota paprikoita kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaatit, (kaprikset) ja valkoviini. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla
4. Kaada kastike kalojen päälle uunivuokaan ja kypsennä 250-asteisessa uunissa viitisen minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna kalan levähtää vuoassaan muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti