29. tammikuuta 2020

Appelsiiniruusukaalit

Joulun aikaan kohtasin ongelman ”pitää olla aina jotain uutta” miettiessäni hirven fileepihveille lisukkeita. Ruusukaali tuli ensimmäisenä mieleen ja sen vahva maku sopiikin hyvin riistan kaveriksi. Mutta kun tahtoo jotain uutta! TAHTOO!

Koska ruusukaali tuntui kuitenkin täydelliseltä valinnalta lautaselle, lähdinkin hakemaan uutta vivahdetta maustamisen kautta. Yhteishyvän nettisivuilta löysin idean ja tällä kertaa ruusukaali saikin piristystä appelsiinista ja balsamiviinietikasta. Valinta olikin loistava ja raikkaat hedelmäiset maut tasapainottivat hyvin pippurikastikkeen tuomaa terävyyttä. Hyvin tahdottu siis!



1 pkt ruusukaaleja
öljyä
suolaa
mustapippuria
0,5 appelsiinia
1 rkl balsamiviinietikkaa

1. Poista ruusukaaleista kanta ja halkaise ne
2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kypsennä ruusukaaleja pannulla viitisen minuuttia
3. Kun kaalit alkavat saada väriä, purista pannulle puolikkaan appelsiinin mehu ja mittaa sekaan balsamiviinietikka. Kypsentele kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut
4. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti