18. tammikuuta 2020

Maapähkinäbroileri

Jääkaapissa oli jämäpurkki maapähkinävoita odottamassa käyttöä. Repertuaariini ei kuulu kovinkaan montaa ruokalajia, joihin maapähkinävoita saisi käytettyä niin, että siitä kaikki ruokailijat tykkäisivät. Satay-kastike on varma valinta, joka maistuu ja jota voi myös pakastaa. Tämän ajattelinkin toteuttaa viikolla, jolloin syödään aikuisten kesken.

Lueskelin lomalla uutta Glorian Ruoka&viini -lehteä ja sieltä silmiini osui tämä maapähkinäbroilerin ohje. Periaatteessa kuin satay, mutta ei tarvitse keitellä. Tämä pääsikin heti testiin loppiaisena kun oli tarvetta nopsalle ruualle kahvakuulailun ja leffan välissä toteutettavaksi. Maut osuivat kohdalleen juuri niin kuin ajattelinkin! Vain valkosipulia jäin kaipaamaan, mutta sehän tähän on helposti seuraavalla kerralla lisättävissä. Valkosipulin tuskaa lievensi onneksi lisukkeeksi valmistamani vihreät pavut, joihin laitoin makua myös ihan reilulla kädellä. Tämä menee jatkoon ja toimii hyvin arki-iltojen näppäränä ruokana.



2 annosta

2 broilerin fileepihviä
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
2 limeä
0,5 tl suolaa
öljyä paistamiseen

1. Lusikoi maapähkinävoi pieneen kulhoon. Kuori inkivääri ja raasta se joukkoon. Pese toinen lime huolella ja raasta sen kuori ja purista mehu. Sekoita ne ja suola maapähkinävoin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Mikäli seos on liian paksua, lisää pikkutilkka vettä
2. Paista broilerin pihvit pannulla miltei kypsiksi ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä maapähkinätahna broilereiden päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Purista valmiiden pihvien päälle vielä limemehua toisesta limestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti