Viikonloppujen kastikekoulu jatkuu! Tällä kertaa vuoroon
valikoitui pippurikastike. Ohje löytyi Iltasanomien nettisivuilta muutaman
ohjeen selaamisen jälkeen. Halusimme laittaa kastikkeeseen konjakkia, jotta
saisimme mahdollisimman täyteläisen ja vivahteikkaan kokonaisuuden. Pippureina
käytimme musta- ja roseepippuria. Kastike onnistui loistavasti! Se oli nopea ja
helppo tehdä. Kastikkeen söimme valkosipuliperunoiden, naudan lehtipihvin ja
ruusukaali-pekonipaistoksen kera.
n. 2 dl valmista kastiketta
1 rkl rouhittua pippuria (musta-, rosee- ja viher-)
1 rkl voita
1 tl dijon-sinappia
0,5 dl konjakkia
1,5 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
suolaa
1. Sulata voi kastikekattilassa ja mittaa sekaan rouhitut
pippurit. Kuullota pippureita hetki
2. Lisää kattilaan sinappi ja konjakki ja kiehauta
seos
3. Lisää lihaliemi ja kerma ja keitä kastiketta miedolla
lämmöllä sekoitellen noin 20 minuuttia. Siivilöi kastike halutessasi
4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti