23. helmikuuta 2019

Konjakki-pippurikastike



Viikonloppujen kastikekoulu jatkuu! Tällä kertaa vuoroon valikoitui pippurikastike. Ohje löytyi Iltasanomien nettisivuilta muutaman ohjeen selaamisen jälkeen. Halusimme laittaa kastikkeeseen konjakkia, jotta saisimme mahdollisimman täyteläisen ja vivahteikkaan kokonaisuuden. Pippureina käytimme musta- ja roseepippuria. Kastike onnistui loistavasti! Se oli nopea ja helppo tehdä. Kastikkeen söimme valkosipuliperunoiden, naudan lehtipihvin ja ruusukaali-pekonipaistoksen kera.



















n. 2 dl valmista kastiketta

1 rkl rouhittua pippuria (musta-, rosee- ja viher-)
1 rkl voita
1 tl dijon-sinappia
0,5 dl konjakkia
1,5 dl lihalientä
2 dl kuohukermaa
suolaa

1. Sulata voi kastikekattilassa ja mittaa sekaan rouhitut pippurit. Kuullota pippureita hetki
2. Lisää kattilaan sinappi ja konjakki ja kiehauta seos
3. Lisää lihaliemi ja kerma ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä sekoitellen noin 20 minuuttia. Siivilöi kastike halutessasi
4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti