11. tammikuuta 2020

Karpalochutney

Chutneyt eivät lähtökohtaisesti ole herkkuani; ne ovat usein aivan liian makeita suolaisen ruuan kaveriksi ja muutenkin maut ovat tuntuneet liian tuhdeilta ja vahvoilta. Jostain kumman syystä piti taas lähteä kokeilemaan! World of Warcraft -keittokirjassa oli ohje karpalochutneystä ja ajattelin että hapan karpalo taittaa väkisinkin chutneyn makeuden. Ohjeessa oli käytetty omenaa ja päärynää ja runsaalla kädellä hunajaa ja epäluuloisin mielin keittelin chutneyta kasaan. Tuoksu oli ihana ja kun chutney pääsi hirven fileen viereen lautaselle ja suuhun saakka niin totesin, että aina kannattaa maistaa ja kokeilla! Nyt löytyi täydellinen lisuke hirvelle! Testasin tätä myös käristyksen kanssa perinteisen puolukan sijaan ja hienosti chutney lunasti paikkansa myös siinä kohtaa! Tämä menee ehdottomasti jatkoon!



1 pieni sipuli
1 pieni valkosipulin kynsi
2 cm:n pala inkivääriä
0,5 dl omenaviinietikkaa
0,5 dl hunajaa
0,5 dl punaviiniä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 kokonainen neilikka
0,25 tl kanelia
0.25 tl jauhettua korianteria
0,25 tl muskottipähkinää
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
puolikas omena
puolikas päärynä
3 dl (n. 170g) karpaloita

1. Mittaa kaikki ainekset lukuun ottamatta omenaa, päärynää ja karpaloita kasariin. Kuumenna ja anna kuplia 5 minuuttia
2. Kuori päärynä ja omena ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Lisää hedelmät kasariin ja keittele taas viitisen minuuttia
3. Lisää karpalot ja keitä vielä 10-20 minuuttia kunnes karpalot ovat hajonneet ja seos on paksuhkoa
4. Säilytä kylmässä ja tarjoa huoneenlämpöisenä liharuokien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti