Timjamilla maustetut ja pannulla paistetut porkkanasiivut ovat vakiolisukkeemme keittiössä ja ne sopivat hyvin sekä lihan, että kalan kaveriksi. Nyt kokeilimme uudenlaisia cola-porkkanoita, joiden mausteena on bbq-henkinen makean tahmainen kastike. Herkullisia nämäkin ja sopivat erityisen hyvin kesäisen grilliruuan lisukkeeksi! Alkuperäisessä ohjeessa ruoka tehtiin padassa uunissa, mutta parsojen ja taimenen pötkötellessä uunissa, tein porkkanat liedellä kasarissa. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 3/2019)
4 annosta
300 g ohuita porkkanoita (tai isompia tikuiksi leikattuna)
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
1 rkl voita
2 dl cola-juomaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl perunajauhoja
1 tl suolaa
(tuoretta persiljaa)
1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Jos käytät ohuita naattiporkkanoita, pese ne huolellisesti. Kuori punasipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja inkivääri ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
2. Sulata voi kasarissa ja kuullota porkkanoita siinä noin viisi minuuttia. Lisää kasariin punasipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kypsennä pari minuuttia. Lisää loput aineet (sekoita perunajauho pieneen tilkkaan kylmää vettä) ja kiehauta
3. Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä välillä hämmentäen kunnes porkkanat ovat kypsiä
4. Viimeistele tuoreella persiljalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti