25. huhtikuuta 2020

Snickers-palat

Koronatilanteen ”tarjoamalla” taannoisella loma-/etäviikolla oli ruuanlaiton lisäksi loppuviikosta jo aikaa leipoakin. Alkuviikko meni lasten kouluhommia ohjatessa ja omia työjuttuja tehdessä. Mutta loppuviikosta lapset pääsivät rytmiin kiinni ja hoitivat kouluhommansa melko itsenäisesti ja omatkin työjutut alkoivat tulla päätökseensä.

Sitten olikin aikaa välillä harrastaa! Sokeriahan sitä etäilyn väsyttämät aivot tarvitsevat – sekä lasten, että aikuisten. Rasvaa säästämättä ja sokerista tinkimättä tein näitä törkymakeita, mutta aivan ihania snickers-paloja. Kylläpä maistui päiväkahvilla pikkumakea hyvältä – ja ihan yksi pala oli riittävästi! Lautasellinen ei kovinkaan kauaa ehtinyt jääkaapista vanheta – hyvin maistui koululaisillekin! (Ohje: Kodinkuvalehti.fi/Ruususuu&huvikumpu)



pohja:
150 g digestive-keksejä
70 g voisulaa

täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
30 g voita
1,5 dl suolapähkinöitä

päälle:
100 g maitosuklaata
2 rkl voita

1. Murskaa Digestive-keksit ja sekoita voisula niiden joukkoon. Painele keksiseos suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (minulla vuoan koko oli 23x23cm). Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi
2. Mittaa täytteen ainekset suolapähkinöitä lukuun ottamatta pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä hämmennellen n. 20 minuuttia, kunnes seos selvästi sakenee. Sekoita suolapähkinät joukkoon ja kaada massa pohjan päälle.
3. Sulata suklaa ja voi varovaisesti mikrossa tai kattilassa, älä vispaa tai keitä. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten toffeen päälle.
4. Anna leivonnaiset jähmettyä jääkaapissa muutama tunti ja nosta se sitten vuoasta. Paloittele sopiviksi suupalasiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti