12. huhtikuuta 2020

Uunifetapasta

No onhan tämä nyt kummallista miten vaikeaa sitä onkaan pysyä ajan hermolla! Liemessä-blogin Jennin uunifetapasta poksahti todellisuuteen jo yli vuosi sitten ja vasta nyt sain aikaiseksi sitä tehdä. Ja mitä tähän tarvittiin? No, tähän tarvittiin korona-virus, joka ”pakotti” laittamaan ruokaa viikon ajan ihan urakalla kun lapset aloittivat etäopiskelun kotona ja toisaalta antoi aikaa tehdä eri ruokaa lapsille ja itselleni. Jauheliha-perunavuoan jälkimainingeissa kypsyttelin tomaatit ja fetan uunissa ja nautiskelin ihanasta makujen harmoniasta lasten puputtaessa tyytyväisinä jauhelihaa. Kiitos Jenni, aivan mahtava ohje!



n. 3 annosta

250 g pastaa

200 g fetajuustoa
chiliä maun mukaan
n. 300 g pikkutomaatteja
1 pieni valkosipulin kynsi
1 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria
muutama reilu luraus oliiviöljyä

1. Laita pienen uunivuoan pohjalle tilkkanen öljyä ja nosta fetapala kokonaisen vuokaan. Ripottele päälle chiliä
2. Huuhtele tomaatit ja laita ne vuokaan fetajuuston ympärille. Kuori valkosipulin kynsi ja paloittele se pieniksi paloiksi. Lisää valkosipuli tomaattien joukkoon
3. Ripottele ainesten päälle oreganoa ja rouhittua mustapippuria. Lurauta viimeisenä vuokaan reilusti oliiviöljyä
4. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin vartiksi. Nosta sen jälkeen vuoka ylätasolle, nosta lämpö 225-asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä vartin verran. Voit käyttää myös grillivastusta.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan sillä välin kun feta on uunissa. Valuta valmis pasta
6. Ota feta uunista ja riko sen rakenne haarukalla. Sekoita uunivuoan sisältö pastan joukkoon



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti