20. heinäkuuta 2020

Jallukastike

Muruseni löysi Youtubesta Hard kokki -nimisen kanavan, jota hän alkoi seurailla. Kanavan tietojen mukaan kanavalla ”tehdään ruokaa ja hassutellaan”. Ote on ennen kaikkea rento, mutta ruuat ovat mielenkiintoisia ja niissä on aina vähän jotain twistiä! Itse en ole vielä montaakaan ohjelmaa kanavalta katsonut, mutta tilaus on laitettu päälle ja pitää vähitellen aloitella vanhempien julkaisujenkin katsominen.

Tämä kastike oli murusen ensimmäinen Hard kokin kokkailuista kokeilulistalle menevä ohje ja mökillä tätä ensimmäistä kertaa tehtiin. Ja olihan se nyt aivan älyttömän hyvää! Tätä ollaan tehty kotonakin jo toistamiseen ja ohje jää aivan varmasti pysyvästi asumaan meidän keittiöihimme!


 


 






1 puna- tai keltasipuli tai kaksi pientä shalot-sipulia

tilkka öljyä

1 reilu tl dijon-sinappia

1 rkl balsamicoa

2 dl kuohukermaa

1 rkl soijakastiketta

mustapippuria – reilusti, mutta maun mukaan

loraus jaloviinaa – ehkäpä noin 4cl

120 g smetanaa


1. Kuori ja hienonna sipulit oikein hienoksi silpuksi. Kuumenna pienessä kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi

2. Sekoita sipuleiden joukkoon sinappi ja balsamico ja lisää kattilaan sen jälkeen kerma

3. Mausta soijakastikkeella ja reilulla mustapippurilla. Keittele kastiketta hetkinen ja lisää sekaan jaloviina

4. Keitä kunnes kastike on sopivan sakeaa ja sekoita lopuksi joukkoon smetana. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti