13. heinäkuuta 2020

Sitruunainen ambrosiakakku

Kirjoitin googleen ”ambrosiakakku” ja sain tulokseksi laajan valikoiman kakkureseptejä, joita yhdisti sitruksella maustettu mehevä simppeli kakkupohja, jonka päälle on laitettu kuorrutetta.

Kirjoitin googleen ”ambrosia cake” ja sain tulokseksi laajan valikoiman täytekakkureseptejä, joissa useissa käytettiin kookosta ja vaahtokarkkeja.

Hämmennyin kovasti ja kirjoitin googleen ”ambrosia cake history” ja opin, että ambrosia onkin alun perin hedelmäsalaattia, johon on usein laitettu minivaahtokarkkeja.

Sen pidemmälle en enää lähtenyt vaan totean nyt, että tällainen kakku tällä kertaa! Taikina oli mahtava ja valmiin kakun koostumus kuohkea ja mehevä! Sitruuna antoi tälle kakulle raikkaan maun, mutta melko lailla samanlaisen kakun olen aiemmin tehnyt myös appelsiinista. LINKKI. Siltikin laitan ohjeen tähän talteen, koska kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä toimii! (Ohje: Maku 3/2010)

 

 

125 g voita

3 munaa

3 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

1 sitruuna

 

kuorrutus:

3 dl tomusokeria

2-3 rkl sitruunamehua

 

koristeeksi:

raastettua sitruunankuorta

sitruunamelissaa

 

1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. 24 cm) ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen

2. Sulata voi ja jätä se odottamaan

3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Purista sitruunasta myös mehu

4. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi

5. Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon varovaisesti vuorotelleen voisulan kanssa

6. Sekoita lopuksi taikinaan maito, sitruunan kuori ja sitruunamehu

7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 45 minuuttia. Jätä jäähtymään ja kumoa jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle

8. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele ja anna kakun jähmettyä hetki ennen tarjoamista

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti