21. lokakuuta 2020

Feta-pinaattipasta

Pinaatti ja feta sopivat mahtavasti yhteen ja kun kokonaisuuden maustaa sitruunalla ja valkosipulilla niin lopputulos ei vaan voi mennä pieleen. Niin kuin ei mennyt tässäkään! Tuore pinaatti on tässä se parempi vaihtoehto, mutta aivan hyvin ruokaa voi tässä vähän jouduttaa ja käyttää pussillisen pakastepinaattia – hyvin valutettuna! (Ohje: Maku 8/2019) 

 


 

 






 

 

 

4 annosta

 

500 g spagettia

250 g tuoretta pinaattia

2 kevätsipuli tai pala purjoa

2 valkosipulin kynttä

(vihreää) chiliä maun mukaan

2 rkl oliiviöljyä

2 dl kermaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunankuoriraastetta

200 g fetaa

 

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan

2. Huuhtele pinaatti. Hienonna kevätsipulit ja chili (voit käyttää myös kuivattua chiliä) ja kuori ja hienonna valkosipulin kynnet

3. Kuumenna paistinpannu ja pehmennä pinaatinlehdet pannulla. Siirrä ne pannun reunoille ja lurauta keskelle öljyä. Kuullota sipulia ja chiliä öljyssä pari minuuttia. Sekoita pannun ainekset sekaisin ja kaada ne kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja kaada takaisin pannulle.

4. Lisää pannulle kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele kunnes seos sakenee sopivaksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunalla

5. Kaada kastike spagetin päälle ja murustele sekaan myös feta. Sekoittele, kunnes kastike on sekoittunut tasaisesti pastan sekaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti