18. lokakuuta 2020

Hirvikoftat ja minttucouscous

Jamie Oliver teki 15-Minute Meals -ohjelmassa pikaisia pitaleipiä – valmiista pitaleivistä – joiden sisään pääsi couscousia, jauhelihaa koftien muodossa ja kastiketta. Lisukkeena oli aika lailla tavallista fetasalaattia. Me söimme nämä elementit ihan tavallisena ateriana lautaselta, eli pitaleipä jätettiin pois. Jauhelihana käytettiin hirveä, josta tuli tällaisenaan hieman kuivaa. Kaikki jauheliha tähän käy, mutta suosittelisin hieman rasvaisempaa lihaa kuin hirveä. Itse en olisi lihaa tähän ruokaan edes kaivannut, kun salaattikin tehtiin reiluilla fetapaloilla höystettynä. Paras osa ruuasta oli ehdottomasti makean rapeat pistaasit ja mausteinen couscous!

 


 

 




 

 

 

3 annosta

 

koftat:

300 g jauhelihaa

suolaa

mustapippuria

1 tl garam masalaa

25 g kuorittuja pistaaseja

1 rkl hunajaa

0,5 tl timjamia

 

couscous:

chiliä maun mukaan

0,5 rkua tuoretta minttua

suolaa

mustapippuria

1,5 dl couscousia

3 dl kiehuvaa vettä

nokare voita

 

salaatti:

jääsalaattia

kurkkua

kirsikkatomaatteja

punasipulia

oliiveja

tuoretta minttua

fetaa

 

kastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

0,5 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria

 

1. Valmista salaatti. Paloittele, viipaloi, hienonna ja murustele ainekset kulhoon ja sekoita sekaisin. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä odottamaan.

2. Valmista couscous. Laita minttu, chili ja mausteet monitoimikoneen kulhoon ja surauta kunnes minttu on hienoa (voit toki myös hienontaa käsin!). Ota leikkuuterä pois ja mittaa kulhoon couscousryynit ja kiehuva vesi. Sekoita nopsaan, laita kansi päälle ja jätä odottamaan.

3. Valmista koftat. Sekoita mausteet jauhelihaan ja muotoile siitä sikarinmallisia pötkylöitä. Litistä pötkylöitä hieman ja paista ne miltei kypsiksi pannulla öljyssä.

4. Pyyhkäise pannu puhtaaksi öljystä ja siirrä koftat pannun toiseen laitaan odottamaan. Rouhi pistaaseja hieman ja laita ne pannulle. Valuta niiden päälle hunaja ja ripottele päälle timjamia. Sekoita koftien joukkoon ja kypsennä pari minuuttia

5. Sekoita valmiin couscousin joukkoon nokare voita

6. Annostele lautaselle salaattia, couscousia, koftia ja kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti