25. lokakuuta 2020

Kukkakaaligratiini

No nyt on helppoa ja maukasta! Löysin jostain netistä jonkun linkin takaa vinkin tähän kukkakaaligratiiniin ja se vaikutti niin helpolta, että ajattelin ettei se voi mitenkään toimia. Mutta toimipa hyvinkin ja oli nopsaan ja vähällä vaivalla valmis!

Gratiiniin saa helposti erilaista makumaailmaa mausteilla. Kukkakaaliin voi lisätä paistovaiheessa esimerkiksi currya ja paprikajauhetta tai hieman chiliä, valkosipulia ja seesamiöljyä. Yrttejä voi käyttää maun mukaan, samoin kuin tuorejuuston ja juustoraasteen maulla ruokaan saa uutta vivahdetta. Itse menin aikalailla tylsällä linjalla ja käytin vain perusmausteita, maustamatonta tuorejuustoa ja gouda-cheddarraastetta. Mutta tässä neutraalissa makumaailmassa kukkakaali pääsi hienosti oikeuksiinsa.


 

 

 





 

 

 

kukkakaalia

suolaa

mustapippuria

timjamia

tuorejuustoa

juustoraastetta

 

1. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja paista niitä öljyssä pannulla kunnes ne saavat vähän väriä.

2. Kaada kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja timjamilla

3. Nostele kukkakaalien päälle tuorejuustonokareita ja ripottele päälle juustoraastetta

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia riippuen kukkakaalien määrästä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti