9. toukokuuta 2021

Liha-munasalaatti

Lopputalven ja erityisesti talvilomaviikon jälkeen alkoi tuntua siltä, että nyt tarvitsee hieman keventää ja jättää liika liha, kerma, voi ja juusto syrjään ja ottaa tilalle kasviksien keveyttä ja raikkautta. Vaikka kotimaiset kasvikset eivät vielä sesongissa olekaan, niin ajattelin eräänä arki-iltana tehdä keveän ruokaisan salaatin.

Salaatti oli maukas ja ainekset täydensivät hyvin toisiaan, mutta hieman liiankin keveäksi tämä jäi ja ruokaisuutta olisimme tähän kuitenkin vähän lisää kaivanneet. Kastikkeen voisi tässä jalostaa vinegretiksi pienellä öljylisällä ja goudajuusto tai mozzarella olisi tuonut tähän vielä hieman lisää täyttävyyttä. Tällaisenaan salaatti on oikein hyvä esimerkiksi noutopöytään tai vaikkapa alkuruokasalaatiksi. (Ohje: Maku 2/2011)

 


 

 

 





 

4 annosta

 

2 munaa

0,5 dl vettä

0,25 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

 

1 ruukku jääsalaattia

1 ruukku rucolaa

0,5 kurkkua

0,5 rasiaa miniluumutomaatteja

0,5 hunajamelonia (käytin mangoa)

200 g naudanlihaleikettä

 

kastike:

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

0,5 dl tummaa balsamicokastiketta (käytin balsamicoa hieman vähemmän)

0,25 tl mustapippuria

 

1. Valmista munat. Riko toinen munista kulhoon ja lisää siihen puolet vedestä ja mausteista. Riko rakenne haarukalla. Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada muna pannulle ja levitä se ohueksi kerrokseksi. Paista kypsäksi ja nosta leikkuulaudalle. Kypsennä toinen muna samalla tavalla. Rullaa hieman jäähtynyt muna rullaksi ja leikkaa se paloiksi.

2. Huuhtele salaatti ja revi se tarjoiluvadille tai lautasille, lisää päälle rucola. Huuhdo ja paloittele kurkku ja tomaatit ja pilko meloni. Lisää kasvikset ja melonipalat salaatin päälle

3. Kiepauta leikkeleestä ruusukkeita salaatin päälle ja asettele kananmunarullat niiden joukkoon

4. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja lisää kastiketta salaatin päälle

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti