30. toukokuuta 2021

Tupla-piirakka

Helatorstai antaa aina toukokuussa yhden ylimääräisen vapaapäivän ja toisinaan myös pitkän viikonlopun, jos perjantaillekin sattuu vielä lomapäivän saamaan. Tänä vuonna en pitkää viikonloppua tähän kohtaan havitellut, mutta nautin kyllä ylimääräisestä vapaasta päivästä. Terassin öljyämisen ja aamupäivän pyörä- ja kätköilylenkin jälkeen siirryin core-jumpan kautta nautiskelemaan harrastuksista keittiöön. Aamulla kohoamaan laitettu kauramimmitaikina pääsi uuniin ja iltaruuan jälkkäriksi tein hieman äkkimakeaa – lähinnä poikien iloksi. Mutta kyllähän se vannoutuneen aikuisenkin Tupla-fanin suuhun maistui mahtavalta. Ei lisättyä sokeria ja vain luontaisia kaloreita! (Ohje: Maku 4/2021)





 

 

 

 

 

 

pohja:

175 g täytekeksejä (esim. domino)

50 g voita

2 rkl mantelirouhetta

 

täyte:

2 dl kuohukermaa

3 Tupla-patukkaa (yht. 150g)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

 

kuorrutus:

200 g maitosuklaata

1 dl mantelirouhetta

2 rkl rypsiöljyä

 

koristeluun:

Tupla-patukkaa rouhittuna

 

1. Valmista ensin täytteen suklaakerma. Paloittele Tupla-patukat pieniksi paloiksi. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa 1 dl kermaa ja sulata suklaa siihen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi

2. Valmista pohja. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi ja mantelirouhe. Painele seos piirakka- tai irtopohjavuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle

3. Valmista täyte loppuun, kun suklaakerma on jäähtynyt. Vatkaa loppu kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Kääntele suklaakerma sen sekaan ja kaada täyte keksipohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi

4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa varovasti kattilassa, vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita joukkoon mantelirouhe ja öljy ja kaada seos varovasti piirakan päälle. Nosta jääkaappiin vielä tunniksi jähmettymään. Koristele halutessasi valmis piirakka rouhitulla Tupla-patukalla

 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti