Grillikausi avattu! Vappuaattona grillailimme poikien kanssa ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Pienen pihan pieneen grilliin pääsi teinien toivoman lihan ja makkaran lisäksi myös kasviksia minun toiveestani. Ajatuksena oli samalla aloittaa grillattavien lisukkeiden testaaminen alkavaa mökkeilykautta ajatellen. Mökillä grillaillaan avotulella, eikä tulta viitsi aina viritellä pelkkää makkaraa tai pihviä varten, vaan silloin kun grillataan, olisi hyvä, että lisukkeet valmistuisivat samalla tulella. Ja tämä kokeilu olikin oikein onnistunut! Nopea, helppo ja maukas! Luulenpa, että tätä teemme tulevana kesänä myös mökkimaisemissa samoin kuin omalla pihalla toistamiseenkin! (Ohje: K-ruoka 3/2018)
1 bataatti (n. 500g)
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
yrttikastike:
chiliä maun mukaan
1 rkl extra virgin -oliiviöljyä
puolikkaan limen mehu
0,5 dl yrttisilppua maun mukaan – esim. minttu, korianteri, persilja, basilika, oregano
1. Kuori bataatti ja leikkaa se noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele bataatit suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä
2. Grillaa bataattiviipaleita välillä käännellen kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä pintaan
3. Sekoita yrttikastikkeen ainekset sekaisin ja leivitä kastike valmiiden bataattiviipaleiden päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti