24. toukokuuta 2021

Ranch dressing

Taannoiselle vappugrillailulle tein kastikkeeksi tätä ranch-kastiketta. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty piimää, mutta välttääkseni ylijäämäpiimän aiheuttaman pakkoleivontapaniikin, ajattelin käyttää sen sijaan jotain, mitä saa kahden desin pakkauksessa. Valitsin creme fraichen, mutta suosittelisin mieluummin jotain hieman raikkaampaa – ehkäpä kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia. Maku kastikkeessa oli todella hyvä, mutta vähemmälläkin rasvan määrällä olisi kyllä pärjätty. (Ohje: Maku 5/2013)

 


 

 









 

2 dl piimää

1 dl majoneesia

1 pieni punasipuli

1 valkosipulin kynsi

1 tl dijon-sinappia

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

2 rkl hienonnettua persiljaa

2 rkl hienonnettua tilliä

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,25 tl paprikajauhetta

 

Kuori punasipuli ja hienonna se mahdollisimman hienoksi silpuksi ja laita silppu kulhoon. Kuori valkosipulin kynsi ja lisää se sipulin sekaan. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua kylmässä ennen tarjoamista.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti