Kesään ja kesäisiin grillailuhetkiin mökillä valmistauduttiin jo vappuaattona hieman ennakkoon testaamalla grillattavia kasvislisukkeita. Maissia toki on grillattu aiemminkin ja se on hyvää ihan vaan voisulalla valeltuna ja suolalla ja mustapippurilla maustettuna. Mutta hyvää oli näinkin, kun maissit saivat pintaansa hieman tahmaisen, makean, suolaisen ja happaman maustekastikkeen. Alkuperäisessä ohjeessa valmiiden maissien päälle ripoteltiin vielä chilirouhetta ja seesaminsiemeniä, mutta jätin ne tästä pois. Oikein hyvää ja mukavaa vaihtelua maisseihin! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 4/2021)
8 esikypsennettyä maissia
marinadi:
1 lime
0,5 dl hoisin-kastiketta
0,5 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl soijakastiketta
lisäksi:
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
0,5 tl chilirouhetta
1. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori pieneen kulhoon. Purista joukkoon mehu. Lisää muut marinadin ainekset ja sekoita tasaiseksi
2. Laita maissit pussiin ja kaada marinadi sekaan. Sulje pussi huolella ja anna maissien maustua valmistamiseen saakka
3. Grillaa maisseja kunnes ne ovat kuumat ja saaneet paahteista väriä. Valele maisseja marinadilla grillaamisen aikana
4. Ripottele valmiiden maissien päälle chilirouhetta ja seesaminsiemeniä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti