Mutta, jos unohdetaan kokonaan ajatus pizzasta, niin tämä ruoka oli omaan makuuni aivan loistava! Se, mikä tässä tökki suhteessa ajatuksesta pizzaan, oli perunan pehmeys ja sen kautta pohjan mössöisyys, mutta toisaalta juuri se perunan pehmeys antoi ruuan makumaailmaan mukavan täyteläisen rungon. Tämän ruuan voisi hyvinkin valmistaa vaikka uuni- tai piirakkavuoassa ja kutsua tätä piirakaksi, jolloin se olisi paljon enemmän sitä mitä nimessä luvataan.
Suosittelen kokeilemaan ja varioimaan täytteitä mielen mukaan! (Ohje: Yhteishyvä 5/2019)
pohja:
500 g perunoita
luraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
täytteeksi (esim):
1 iso punasipuli viipaloituna (tai pari sipulia kuullotettuna)
150 g ranskankermaa
vajaa 100g mozzarellaraastetta
100 g kylmäsavulohta
puolikkaan sitruunan mehu
pinnalle:
tuoretta tilliä
vastaraastettua parmesaania
1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
2. Laita matalareunaiselle uunipellille leivinpaperi ja voitele siihen öljyllä suuri ympyrä. Taputtele perunaviipaleet kuiviksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä ja asettele viipaleet öljytyn ympyrän päälle. Mausta suolalla ja pippurille. Aseta päälle toinen leivinpaperi ja toinen uunipelti. Laita pellin päälle paino, esim. valurautapannu tai kivinen suuri mortteli. Kypsennä perunaviipaleita 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia
3. Valmistele täytteen ainekset pohjan kypsyessä
4. Levitä kypsän pohjan päälle ranskankerma ja ripottele sen päälle juustoraaste. Asettele juuston päälle lohiviipaleet ja sipuli (raakana tai kypsäksi kuullotettuna). Pirskottele päälle sitruunamehua. Kypsennä vielä kymmenisen minuuttia
5. Raasta valmiin kuuman paistoksen päälle parmesaania ja viimeistele tillisilpulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti