18. marraskuuta 2021

Perunapizza

Jaa-a. Mitähän tästä sanoisin… Se on ainakin selvää, että jos haluaa pizzan kaltaista tuotetta, niin tälle tielle ei kannata lähteä. Jos pizzapohjan haluaa korvata kasviksilla, niin edelleenkin suosittelen lämpimästi bataattipohjaista pizzaa, jonka rakenne on sopivan napakka kannattelemaan päälle laitettavat täytteet.

Mutta, jos unohdetaan kokonaan ajatus pizzasta, niin tämä ruoka oli omaan makuuni aivan loistava! Se, mikä tässä tökki suhteessa ajatuksesta pizzaan, oli perunan pehmeys ja sen kautta pohjan mössöisyys, mutta toisaalta juuri se perunan pehmeys antoi ruuan makumaailmaan mukavan täyteläisen rungon. Tämän ruuan voisi hyvinkin valmistaa vaikka uuni- tai piirakkavuoassa ja kutsua tätä piirakaksi, jolloin se olisi paljon enemmän sitä mitä nimessä luvataan.

Suosittelen kokeilemaan ja varioimaan täytteitä mielen mukaan! (Ohje: Yhteishyvä 5/2019)

 


 


 

 

 

 

 

 

pohja:

500 g perunoita

luraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

 

täytteeksi (esim):

1 iso punasipuli viipaloituna (tai pari sipulia kuullotettuna)

150 g ranskankermaa

vajaa 100g mozzarellaraastetta

100 g kylmäsavulohta

puolikkaan sitruunan mehu

 

pinnalle:

tuoretta tilliä

vastaraastettua parmesaania

 

1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

2. Laita matalareunaiselle uunipellille leivinpaperi ja voitele siihen öljyllä suuri ympyrä. Taputtele perunaviipaleet kuiviksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä ja asettele viipaleet öljytyn ympyrän päälle. Mausta suolalla ja pippurille. Aseta päälle toinen leivinpaperi ja toinen uunipelti. Laita pellin päälle paino, esim. valurautapannu tai kivinen suuri mortteli. Kypsennä perunaviipaleita 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia

3. Valmistele täytteen ainekset pohjan kypsyessä

4. Levitä kypsän pohjan päälle ranskankerma ja ripottele sen päälle juustoraaste. Asettele juuston päälle lohiviipaleet ja sipuli (raakana tai kypsäksi kuullotettuna). Pirskottele päälle sitruunamehua. Kypsennä vielä kymmenisen minuuttia

5. Raasta valmiin kuuman paistoksen päälle parmesaania ja viimeistele tillisilpulla

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti