Tässä pastassa paahdettu punajuuri ja valkosipuli hienonnetaan monitoimikoneessa melko hienoksi mössöksi ja sekoitetaan sitten pastan joukkoon. Ruoka viimeistellään tietenkin fetalla ja rucolalla ja herkku on valmis! Omaan suuhuni tämä oli hieman liian makeaa, mutta makeus taittui hyvin, kun annoksen päälle rouhaisi vielä mustapippuria. Pehmeiden tekstuureiden annos kaipaisi ehkä hieman jotain rapeaa – auringonkukansiemenet tai rouhitut suolatut pähkinät antaisivat tähän annokseen vielä mukavan pienen loppusilauksen! (K-ruoka 9/2021)
4 annosta
500 g punajuuria
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
350 g kierrepastaa
pieni luraus oliiviöljyä
1 dl pastan keitinvettä
1,5 tl hunajaa
100 g fetajuustoa
pari isoa kourallista rucolaa
1. Kuori punajuuret ja lohko tai viipaloi ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori myös valkosipulin kynnet ja laita nekin uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja valuta päälle öljy. Pyörittele sekaisin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia kunnes punajuuret ovat pehmeitä
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä
3. Laita paahdetut punajuuret, valkosipulit ja keitinvesi monitoimikoneen kulhoon ja surauttele tasaiseksi (myös sauvasekoitin käy tähän hommaan) – voit itse valita sopivan karkeusasteen. Mausta hunajalla
4. Sekoita punajuuriseos pastan sekaan ja murustele päälle fetaa. Viimeistele mustapippurilla ja rucolalla ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti