10. marraskuuta 2021

Punajuuripasta

Punajuuret ovat valloittaneet sydämeni viime vuosien aikana, ja tähän mennessä niitä on tullut syötyä lähinnä lisukkeena joko uunissa paahdettuna tai mökillä pannulla kypsennettyinä siivuina. Aiemmin olen syönyt punajuurta keitettynä (borssikeittona) ja myös pastassa, jossa raastettu punajuuri kypsennettiin pannulla. Nämä eivät oikein olleet makuuni, vaan mielestäni punajuuren maku on parhaimmillaan nimenomaan uunissa pitkään paahdettuna.

Tässä pastassa paahdettu punajuuri ja valkosipuli hienonnetaan monitoimikoneessa melko hienoksi mössöksi ja sekoitetaan sitten pastan joukkoon. Ruoka viimeistellään tietenkin fetalla ja rucolalla ja herkku on valmis! Omaan suuhuni tämä oli hieman liian makeaa, mutta makeus taittui hyvin, kun annoksen päälle rouhaisi vielä mustapippuria. Pehmeiden tekstuureiden annos kaipaisi ehkä hieman jotain rapeaa – auringonkukansiemenet tai rouhitut suolatut pähkinät antaisivat tähän annokseen vielä mukavan pienen loppusilauksen! (K-ruoka 9/2021)

 


 

 

 





 

4 annosta

 

500 g punajuuria

2 valkosipulin kynttä

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

350 g kierrepastaa

pieni luraus oliiviöljyä

1 dl pastan keitinvettä

1,5 tl hunajaa

100 g fetajuustoa

pari isoa kourallista rucolaa

 

1. Kuori punajuuret ja lohko tai viipaloi ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori myös valkosipulin kynnet ja laita nekin uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja valuta päälle öljy. Pyörittele sekaisin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia kunnes punajuuret ovat pehmeitä

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä

3. Laita paahdetut punajuuret, valkosipulit ja keitinvesi monitoimikoneen kulhoon ja surauttele tasaiseksi (myös sauvasekoitin käy tähän hommaan) – voit itse valita sopivan karkeusasteen. Mausta hunajalla

4. Sekoita punajuuriseos pastan sekaan ja murustele päälle fetaa. Viimeistele mustapippurilla ja rucolalla ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti