Tämän ohjeen olen joskus kirjoittanut muistiin Niklas Ekstedtin kokkailuohjelmasta. Kirjoittamassani muistilapputyylisessä ohjeessa oli muistissa vain pääpiirteet ruokalajista – eli raaka-aineet ja kypsennystapa, joten alla on oma versioni Niklaksen paistetuista pavuista. Aivan loistava ruoka!
n. 450 g käyttövalmiita papuja maun mukaan (minulla suuret valkoiset ja kidneyt)
kastike:
1 pkt pekoni
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl sweetchili-kastiketta
0,5 rkl ruskeaa sokeria
1 rkl dijon-sinappia
1 dl vettä
1. Voitele pieni uunivuoka. Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne ja kaada ne uunivuokaan. Itse keitetyt pavut voi tietenkin kipata vuokaan ilman huuhtelemista.
2. Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne pekonin joukkoon paistamisen loppuvaiheessa. Pienennä lämpöä ja kypsennä kunnes sipulit pehmenevät
3. Lisää pannulle loput aineet ja keittele muutama minuutti
4. Kaada kastike papujen joukkoon ja kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti