Savulohitortilla ilman tortillaa, eli hieman kevyempi ja raikkaampi versio! Savulohen vahvat maut taittuivat mahtavasti voimakkaan mausteisella kastikkeella. Keittelimme vielä pari pehmeää kananmunaa näiden nyyttien kaveriksi, ja ne antoivatkin vielä mukavaa topakkuutta keveisiin kääröihin. Helppoa ja nopeaa ruokaa esimerkiksi kesän hellepäiviin tai muuten vaan kevyempään ruokavalioon!
4 annosta
500 g savulohta (tai tuoretta kirjolohifileetä pannulla paistettuna)
1 pieni paprika
pari kevätsipulia
(0,5 rkua korianteria ja/tai minttua)
1 dl suolapähkinöitä
1 kerä romainesalaattia
kastike:
1 valkosipulin kynsi
4 cm:n pala inkivääriä
chiliä maun mukaan
(0,5 rkua korianteria)
2,5 rkl ruokokidesokeria
2 rkl kalakastiketta
1,5 dl limemehua (n. 5 limeä)
1. Valmista ensin kastike. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri hienoksi raasteeksi pieneen kulhoon. Hienonna korianteri jos haluat sitä käyttää. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi. Jätä maustumaan
2. Valmistele ainekset. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja hienonna kevätsipulit. Hienonna yritit ja rouhi pähkinät. Irrottele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Laita muutkin ainekset tarjoiluastioihin
3. Poista savulohesta mahdollinen nahka ja laita lohi vadille. Mikäli käytät tuoretta lohta, poista ruodot ja paista filee nahkoineen. Mausta suolalla ja laita vadille. Keitä halutessasi kanamunia.
4. Kootkaa salaattikääröt sitä mukaa kun syötte: laittakaa täytteet salaatin päälle ja pirskotelkaa täytteille kastiketta. Lisätkää päällimmäiseksi keitettyä kanamunaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti