22. huhtikuuta 2022

Lohikulho

Keveän raikas kulho- tai keittotyyppinen ruoka, joka koostuu nuudeleista, liemestä, kalasta ja salaatista. Ruuassa oli todella voimakkaat maut, mutta ne muodostivat kuitenkin ihanan kokonaisuuden. Soijakastiketta oli minun makuuni hieman liikaa, sen maku hallitsi hieman ja jäi leijumaan suuhun aterian jälkeen – soijan määrää on siis hieman vähennetty alla olevaan ohjeeseen. Nopea ja näppärä arkiruoka – eikä ole liikaa kaloreita! (ohje: Jamie Oliver’s 15 minute meals -ohjelma)


 









 

2 annosta

 

kala:

300-400 g lohta

suolaa

1 limen kuori

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl seesamiöljyä

1-2 rkl seesaminsiemeniä

 

nuudelit:

1 litra vettä

n. 2 rkl misotahnaa (tai pakkauksen ohjeen mukaan)

3 kaffirlimetin lehteä

chiliä maun mukaan

1 rkl soijakastiketta

2 kerää munanuudeleita

0,5 limen mehu

 

salaatti:

sidesalaattia/romainesalaattia/kiinankaalia

pala kurkkua

muutama retiisi

kevätsipulia

pieni luraus oliiviöljyä

tilkkanen kalakastiketta

puolikkaan limen mehu

 

1. Valmistele ensin kala. Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa se noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Voitele pieni uunivuoka ja kieputa kalaviipaleet vuokaan väljästi. Pese limen kuori huolellisesti ja raasta se hienoksi raasteeksi. Mausta lohiviipaleet suolalla ja limenkuorella. Valuta päälle seesamiöljyä ja hunajaa. Ripottele päällimmäiseksi seesaminsiemenet. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia

2. Laita nuudeleiden vesi kiehumaan ja lisää sinne mausteet. Kun vesi kiehuu, lisää nuudelit ja keitä ne kypsiksi. Lisää lopuksi liemeen limen mehu

3. Valmista salaatti nuudeleiden valmistuessa. Paloittele kasvikset laakealle vadille. Valuta päälle oliiviöljy, kalakastike ja limen mehu. Sekoita ja jätä maustumaan

4. Annostele lautaselle ensin nuudeleita ja lientä, sitten kasviksia ja päällimmäiseksi kalasuikaleita

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti