18. huhtikuuta 2022

Vohvelikeksit (gluteeniton)

Viikonloppu ja aikaa leipoa! Lauantaileipominen on taas vakiintunut keittiöni ohjelmistoon ja se on saanut kanssaeläjien keskuudessa innostuneen vastaanoton. Tällä hetkellä tykkään leipoa piirakoita ja pikkunapostelutyylisiä leipomuksia – kakut ja pullat eivät oikein iske.

Tässäpä yksi kiva kokeilu, joka syntyi käden käänteessä! Taikina oli nopea tehdä ja valmistui yhdessä kulhossa ilman monia välineitä. Paistaminen oli nopsaa eikä koristelunkaan kanssa tarvinnut kauaa suhrata. Taikina oli mukavasti käsiteltävää ja paistettuna kivan rapea ja rouheinen – johtuen varmastikin jauhojen rakenteesta.

Minulla on perinteinen vohvelirauta, joka tekee pyöreitä, osioiksi leikattavia vohveleita. Kokeilin ensin paistaa raudan keskellä yhden pienen vohvelin, mutta rapea taikina katkesi osioiksi ja niistä tuli liian pieniä. Seuraavaksi kokeilin paistaa kaksi sydäntä kerrallaan. Taikinaa oli vaikea annostella sopivasti ja sydämet jäivät vajaiksi. Lopulta annostelin taikinaa kaksi ruokalusikallista raudan keskelle ja sillä tavalla sain mielestäni sopivan kokoisia palasia aikaiseksi. Eli kokeile sopivaa paistotapaa oman vohvelirautasi mukaan! (Ohje: Maku 2/2021)

 



 







 

 

n. 20 pientä keksiä (minun annostelullani tehtynä)

 

2 kananmunaa

0,75 dl fariinisokeria

1 tl appelsiininkuoriraastetta

50 g voita tai margariinia

1,5 dl kaurajauhoja

1,5 dl riisijauhoja

1 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

 

koristeluun:

100 g valkosuklaata

 

1. Vatkaa munat ja fariinisokeri käsivatkaimella kevyesti vaahdoksi ja sekoita appelsiininkuoriraaste sen joukkoon

2. Sulata voi, anna sen jäähtyä hieman ja sekoita sekin muna-sokeriseokseen

3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään sekaisin ja lisää seos taikinaan

4. Paista taikinasta pieniä vohveleita ja jäähdytä ne ritilän päällä

5. Sulata suklaa ja dippaa tai pursota suklaata keksien koristeeksi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti