8. kesäkuuta 2022

Pannulasagne

Lasagne on ollut lapsuudesta saakka yksi suosikkiruuistani, mistä ei vaan voi saada kyllilteen! Aikana ennen lapsia tein lasagnea viikonloppuisin useinkin – silloin aikaa keittiössä vietettäväksi oli runsaammin. Lasagne oli tuolloin myös siitä mukava ruoka, että vaikka ainekset kerralla olivatkin arvokkaat juustoineen ja lihoineen ostaa, niin ruuasta riitti kahdelle aikuiselle syötävää useammalle aterialle. Lasagne kestää hyvin myös pakastamisen ja pannulla voissa lämmitettynä on oikein hyvää pakastimesta otettunakin – ei toki samanlaista kuin uunituore ihanuus!

Nyt elän sitten arkea kahden teinipojan kanssa ja ruokaa menee aivan mahdottomat määrät! Enää ei ole niin, että kun näet sen vaivan tehdessäsi lasagnen, että siitä riittää useammalle kerralle syödä. Kerta siitä syödään ja ehkä siitä jää pojille vielä seuraavalle päivälle yhdet annokset (ja leipää voi ottaa sitten lisäksi!). Perinteinen uunissa tehtävä lasagne ei työläydellään tässä elämäntilanteessa houkuttele! Mutta kun äidinkin suuhun lasagne välillä maistuisi niin päätinpä nyt kokeilla tällaista oikaisuversiota ja valmistaa lasagnen paistokasarissa.

Tähänhän tehdään ihan tavallinen tomaattipohjainen jauhelihakastike, lisätään reilusti vettä ja lasagnelevyt sinne sitten kypsymään. Lopussa lisätään  hieman kermaa korvaamaan maitokastike ja iso kasa mozzarellaraastetta sitten koko komeuden päälle! Aivan huikea ruoka – ei varmaan uunitettua lasagnea tarvitse enää tehdäkään! Tuhtia, täyttävää ja mikä parasta – sitä jäi vielä huomisellekin! Ja tätä pystyy tekemään mökilläkin vaikka uunia ei ole käytettävissä eikä tiskiäkään tule kuin se yksi paistoastia! (Ohje: K-ruoka 3/2018)

 


 

 








 

400 g jauhelihaa

tilkka öljyä

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

8 dl vettä

400 g tomaattimurskaa

2 liemikuutiota maun mukaan (liha-, kana-, kasvis- tai yrtti-)

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl basilikaa

1 tl oreganoa

1 tl timjamia (jätin yrtit pois kun käytin yrttiliemikuution)

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1 rkl hunajaa

12 lasagnelevyä

1 dl ruokakermaa

175 g mozzarellaraastetta

 

1. Ruskista jauheliha reunallisessa kasarissa tai laakeassa kattilassa öljyssä. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne lihan joukkoon ruskistamisen loppuvaiheessa

2. Lisää vesi, tomaattimurska, liemikuutiot, mausteet ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen niin, että liemikuutiot sekoittuvat nesteeseen tasaisesti

3. Murra lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja sekoita ne kastikkeen joukkoon. Keittele noin 20 minuuttia kunnes levyt ovat selvästi pehmeät. Sekoittele välillä ettei levyt tartu toisiinsa kiinni

4. Kun lasagnelevyt ovat melkein pehmeät, lisää kasariin kerma. Sekoita ja jätä hautumaan miedolle lämmölle 5-10 minuutiksi, kunnes koostumus on tarpeeksi sakeaa. Lisää ruuan päälle juustoraaste, laita levy kiinni ja kansi päälle. Anna tekeytyä vielä viitisen minuuttia niin, että juusto on sulaa, pehmeää ja venyvää

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti