11. kesäkuuta 2022

Lohiraviolit

Pastataikina alkaa olla hallussa ja nyt voi kokeilla sen kanssa jotain uutta. Aiemmin olemme tehneet hyvällä menestyksellä hirvitäytteisiä ravioleja pariinkin otteeseen, mutta nyt halusimme kokeilla jotain muuta. Tein tällaisen simppelin lohitäytteen pastalle ja kylläpä vaan sekin toimi hyvin. Ainesten määrät eivät ole kovinkaan tarkkoja, vaan jospa ideasta saisi kuitenkin kiinni! Kalaa meillä oli hieman suurempi pala ja sen myötä nahkaa reilusti, joten paistoimme nahan rapeaksi elementiksi annokseen. Soosiksi pieni luraus makeahkoa ruskistettua voita ja kokonaisuus oli täydellinen! Vain pastan ulkonäkö kaipaa pientä hiomista, mutta onneksi se ei kotioloissa ole olennaista! 

 


 

 








 

2 annosta

 

1 annos pastataikinaa

 

täyte:

n. 100 g lohta (tuoretta tai savulohta)

n. 50 g tuorejuustoa

suolaa

mustapippuria

tilliä

pirskaus sitruunamehua

 

kastikkeeksi Beurre Noisette (ruskistettu voi):

50 g voita

 

lisäksi:

rapeaksi paistettua kalan nahkaa TAI

rapeaksi paistettua leipämurua

 

1. Tee pastataikina linkin takana olevan ohjeen mukaan

2. Valmista täyte: kypsennä lohi pannulla ja sekoita täytteen aineksista napakka tahna.

3. Jos käytät tuoretta nahallista lohta, irrota kalan nahka paiston loppuvaiheilla ja paista se molemmilta puolilta rapeaksi. Mausta nahka suolalla ja nosta odottamaan talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt rapea nahka muruiksi. Jos käytät leipää, paista se rapeaksi tässä vaiheessa

4. Aja taikina ohuiksi levyiksi pastakoneella ja levitä levyt kevyesti jauhotetulle pöydälle. Jaa täytettä nokareiksi toisen pastalevyn päälle. Sivele täytteen ympärille vettä sormilla ja nosta toinen pastalevy päälle. Painele ilmakuplat mahdollisimman tarkasti pois. Leikkaa taikinapyörällä neliönmuotoisiksi pastatyynyiksi. Jätä odottamaan ja laita pastavesi kuumenemaan,

5. Valmista Beurre Noisette: laita voi kattilaan ja sulata se. Aluksi voi sihisee kattilassa, silloin siitä poistuu vesi. Kun sihinä loppuu, jäljelle jäänyt hera alkaa kypsyä ja ruskistua. Kuumenna voita tässä vaiheessa hyvin varovaisesti – sekoitellen ja vahtien; hera palaa todella herkästi! Kun voi on kullanruskeaa ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselle, nosta se levyltä ja kaada voisula toiseen kulhoon, jotta kypsyminen lakkaa.

6. Laita raviolit kiehuvaan veteen ja keitä niitä 3 minuuttia. Nostele ne reikäkauhalla lautasille. Valele päälle ruskistettua voita ja viimeistele annokset rapealla elementillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti