4. heinäkuuta 2022

Kanadalaiset pannukakut

Kesälomalla on aikaa kokkailla. Usein lähden aamulla heti aamukahvin jälkeen pyöräilemään, mutta välillä pidän myös loivempia aamuja ja kokkailen aamiaista hieman myöhemmin heräilevälle teiniväelle.

Ennakkoon ajattelin näiden pannukakkujen olevan ihan vain tavallisia, sellaisia kuin kaikki muutkin – paksuja ja pehmeitä. Mutta nämä olivatkin aivan eri maata – kanadalaisia! Nämäkin olivat paksuja, pehmeitä ja lämpimiä, mutta noiden lisäksi nämä olivat ilmavia ja kuohkeita! Valkuaisvaahto ja leivinjauhe jaksoivat pitää taikinan ilmavana pallerona koko paiston ajan ja pannukakut painuivat hieman vasta lautasella jäähtyessään pysyen siltikin kuohkeina.

Lautasella kohtasi mukavasti suolainen ja makea, kun pannukakkujen päälle laitettiin voita, vaahterasiirappia ja pekonia. Ei siis mikään terveysaamiainen, mutta pitkään piti nälän poissa! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 3/2022)

 


 

 







 

 

n. 16 kpl

 

taikina:

4 kananmunaa

2,25 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl piimää (laitoin kermaviiliä ja laitoin jauhoja vain 2 dl)

1 tl leivinjauhetta

0,25 tl suolaa

 

lisäksi:

pekonia

voita

vaahterasiirappia

 

1. Valmista pannukakkutaikina: erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaisten sekaan piimä, jauhot ja leivinjauhe

2. Lisää valkuaisten joukkoon suola ja vatkaa ne sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovaisesti keltuaisseoksen joukkoon

3. Paista pannukakut voissa pikkulettupannulla (taikina pysyy hyvin kasassa ihan tavallisellakin pannulla). Jos haluat, voi paistaa ensin pekonit ja sen jälkeen pannukakut pekonin rasvassa

4. Tarjoa pannukakut mahdollisimman lämpiminä voinokareen, vaahterasiirapin ja rapeiden pekoniviipaleiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti