Ennakkoon ajattelin näiden pannukakkujen olevan ihan vain tavallisia, sellaisia kuin kaikki muutkin – paksuja ja pehmeitä. Mutta nämä olivatkin aivan eri maata – kanadalaisia! Nämäkin olivat paksuja, pehmeitä ja lämpimiä, mutta noiden lisäksi nämä olivat ilmavia ja kuohkeita! Valkuaisvaahto ja leivinjauhe jaksoivat pitää taikinan ilmavana pallerona koko paiston ajan ja pannukakut painuivat hieman vasta lautasella jäähtyessään pysyen siltikin kuohkeina.
Lautasella kohtasi mukavasti suolainen ja makea, kun pannukakkujen päälle laitettiin voita, vaahterasiirappia ja pekonia. Ei siis mikään terveysaamiainen, mutta pitkään piti nälän poissa! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 3/2022)
n. 16 kpl
taikina:
4 kananmunaa
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää (laitoin kermaviiliä ja laitoin jauhoja vain 2 dl)
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
lisäksi:
pekonia
voita
vaahterasiirappia
1. Valmista pannukakkutaikina: erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaisten sekaan piimä, jauhot ja leivinjauhe
2. Lisää valkuaisten joukkoon suola ja vatkaa ne sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovaisesti keltuaisseoksen joukkoon
3. Paista pannukakut voissa pikkulettupannulla (taikina pysyy hyvin kasassa ihan tavallisellakin pannulla). Jos haluat, voi paistaa ensin pekonit ja sen jälkeen pannukakut pekonin rasvassa
4. Tarjoa pannukakut mahdollisimman lämpiminä voinokareen, vaahterasiirapin ja rapeiden pekoniviipaleiden kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti